AlltomBostad

Detta saknar vi mest när vi åker iväg

Detta saknar vi mest när vi åker iväg

Semesterexperten HomeAway har genomfört en undersökning bland sina svenska kunder om vad vi saknar mest hemifrån då vi är på semester – både kranvatten och svenskt kaffe finns med på topplistan.

Några av huvudpoängerna med att resa utomlands är att uppleva ett kultur- och miljöombyte, ta in nya sinnesintryck och samla minnen och erfarenheter. Samtidigt finns det vissa saker som vi gärna hade plockat med oss hemifrån, om det gick.

HomeAway har i en undersökning frågat sina svenska gäster vad de saknar mest hemifrån då de är på resande fot. På förstaplats, med nära hälften av rösterna, landar vårt svenska kranvatten. Något som vi tar för givet här hemma men som inte alls är en självklarhet i många andra länder, där inhandlade vattenflaskor istället är standard.

På andraplats röstades bra Wi-Fi fram och på tredjeplats vill vi gärna ha vår egen kudde att sova på. På fjärdeplats kom favoriten svenskt kaffe. En vanlig kopp svart bryggkaffe står sig i konkurrensen av olika varianter av espresso, cappucino eller caffé latte, vilka brukar dominera kaffeutbudet utomlands.

Extra intressant: var tionde svensk som deltog i undersökningen sade sig sakna Allemansrätten mest när de reser i ett annat land. Med tanke på våra högt ställda krav på frihet och självständighet är det inte konstigt att svenska resenärer i allt högre grad väljer att hyra sitt semesterboende. Att ha sitt eget personliga utrymme ger den resande friheten att göra vad hen vill när hen känner för det, utan strikta bestämmelser kring till exempel frukost- och middagstid.
 

5 saker vi saknar hemifrån när vi är utomlands :
1. Kranvatten
2. Bra Wi-Fi
3. Egen kudde
4. Svenskt kaffe
5. Allemansrätten


Undersökningen genomfördes av uthyrningsföretaget HomeAway® under perioden januar til mars 2018. Nära 3,300 svarande deltog i undersökningen .

 

Av: Annika Rådlund Källa: HomeAway
Foto: Getty Images

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår