AlltomBostad
 

Fler förväntas använda smart hem-teknik

Fler förväntas använda smart hem-teknik

Just nu pågår Ifa-mässan i Berlin, det är världens största mässa för hemelektronik och hushållsapparater. Naturligtvis är smarta-hemlösningar ett intressant område för många. Vad är det senaste och vad är det egentligen vi vill ha och behöver?

Enligt en ny undersökning så finns det en stor kunskapslucka kring smarta hem, endast 11 procent använder smarta hem-produkter, Studien visar att konsumenter i Europa är positivt inställda ett smart hem som kan underlätta i vardagen men att användandet av smarta hem-produkter är mycket lågt. Endast 11 procent av de tillfrågade använder den typen av produkter, en siffra som dock förväntas öka.

Visar stigande efterfrågan
Enligt studien tycker majoriteten av européer (66 procent) att hushållsuppgifter är tidskrävande och trista. Detta inkluderar enklare hushållssysslor som att stänga av värmen, släcka lampor och söka efter nycklar, till mer tidskrävande sysslor som dammsugning och att hämta paket från postombud – sysslor som alla kan underlättas av enkla, effektiva smarta hemlösningar. Nästan fyra av fem (78 procent) av alla 20-40-åringar anser att dessa vardagliga uppgifter är onödigt tidskrävande.

Smarta lösningar för att underlätta vardagliga uppgifter i hemmet ökar, men 71 procent av de tillfrågade har ännu inte skaffat någon ansluten produkt till hemmet. Studien visar dock att 37 procent planerar att köpa en smart hemprodukt inom det kommande året. De som redan har en smart hemprodukt är mycket mer benägna (68 procent) att köpa ytterligare en. Detta visar att konsumenter är vana vid smarta hem-prylar är mer medvetna om värdet och fördelarna.

Smart Home League, som är ett samarbete mellan branschledande tillverkare av smarta produkter för hemmet, vill stödja utvecklingen av smarta hem.
– Vi vill visa hur teknik kan hjälpa människor att underlätta sin vardag med hjälp av lösningar anpassade till olika livsstilar, samtidigt som vi uppmuntrar till en mer hållbar livsstil, säger Toon Bouten, vd för Tado.

Smarta hem blir mainstream
63 procent av deltagarna i studien är positiva till att bo i ett anslutet hem som underlättar det vardagliga livet. Men trots att det finns ett stort intresse och en stor efterfrågan på att hitta lösningar som kan underlätta vardagssysslorna är medvetandet om vad smarta hem-lösningar faktiskt kan göra mycket lågt.

– Ingen skulle någonsin säga, “Jag vill vara mindre säker i mitt hem”. Människor vill ha ett smart hem som ger dem en positiv upplevelse, med produkter och tjänster som hjälper till att göra deras vardag mer bekväm, effektiv och säker. De vill se fördelarna och lösa ett störande moment i vardagen, snarare än att bara lägga till mer teknik till sitt hem, säger Dave Ward, European Product Director på Ring.

Man menar att branschen måste se till att enheter är tillgängliga, prisvärda och enkla att använda.

28 procent av deltagarna i undersökningen föredrar att röststyra sina smarta hemanordningar; 40 procent använder en app för att styra sina smarta hemprodukter, och 32 procent använder röstkontroll i kombination med en app.
Om studien
The Smart Home League, publicerar nu resultaten från en ny europeisk studie som är genomförd av Dynata i augusti 2019, tillfrågade är 6,000 europeer .

Om The Smart Home League
The Smart Home League är en sammanslutning av branschledare när det kommer till smarta hem inom områdena klimathantering, hushållsapparater, belysning och säkerhet och röstaktiverade assistente
r. .

 

 

 

Av: Annika Rådlund Källa: The Smart Home League
Foto :Getty Images

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår