AlltomBostad

Hälften har inte hittat sitt drömboende

Hälften har inte hittat sitt drömboende

Känner du att du inte är helt nöjd med ditt boende? I så fall är du inte ensam. Nära hälften av de svenskar som äger sin bostad har ännu inte hittat drömboendet - men de tänker slå till och köpa det när de får chansen. Särskilt många av de som är under 40 år och bor i lägenhet i en storstad följer bostadsmarknaden för att hitta ett bättre boende. .

- Vår undersökning visar att många känner att de inte bor rätt. Om de hittade bostaden som de drömmer om så skulle de köpa den, säger Lennart Hagberg, vd på fastighetsmäklarkedjan HusmanHagberg som tillsammans med det oberoende undersökningsföretaget Mistat ställt frågor om bostaden till 505 svenskar som äger sitt eget boende.

I undersökningen visar det sig att de mest flyttbenägna av alla är 30-39-åringar som bor i lägenhet i en storstad. Bland dem är det nästan tre av fem som tänker slå till om de hittar det som de helst vill ha.

- Det största hindret för de som vill flytta till ett bättre boende är att utbudet är för dåligt. Många har helt enkelt svårt att hitta sitt drömboende, säger Lennart Hagberg.

Även de äldre lockas av att flytta till något bättre, visar undersökningen. Mer än fyrtio procent av de som är över 60 år är på utkik efter drömboendet.
- Kanske har barnen flyttat ut och bostaden blivit för rymlig. Då kan det bli möjligt att hitta något nytt och spännande, och att förverkliga det där drömboendet man gått och tänkt på, säger Lennart Hagberg. 
 

Text och foto: Annika Rådlund
Källa: HusmanHagberg

En av frågorna som ställdes i undersökningen var: “Om du fick syn på en lägenhet/villa/radhus som stämde överens med din bild av ett drömboende, skulle du då överväga att slå till och köpa?” Sammanlagt svarade 47 procent antingen “ja, helt säkert”, “ja, mycket troligt” eller “ja, ganska troligt”. 42 procent svarade “nej, inte troligt” och 11 procent “nej, helt säkert inte”.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår