Persienner & Plisséer

Persienner & Plisséer produkter

Intresserad av ett enkelt och praktiskt sätt att förändra inredningen i ett rum? Du behöver inte byta ut alla möbler eller måla om väggarna. Det kan räcka gott med att se ut nya persienner eller plisséer. Med nya persienner eller plisséer ger du dock inte bara rummet ett nytt ansikte. Du får även möjligheten till ett bättre inneklimat. Med solavskärmning kan du skapa en mer harmonisk inomhusmiljö och kan reglera temperaturen på ett enkelt sätt.

Det finns många produkter inom persienner och plisséer. Traditionellt sett är det klart vanligast med mellanglaspersienner, men idag kan du välja mellan frihängandepersienner, plisségardiner, fasadpersienner, lamellgardiner, panelgardiner, rullgardiner och mycket mer. Olika typer av persienner och plisséer är olika väl lämpade för olika storlekar på glasytor. Dessutom finns skillnader mellan produkterna när det gäller dels det grundläggande solskyddet, och dels hur exakt du kan ställa in ljusflödet.

Lite av en trend när det gäller persienner och plisséer är frihängandepersienner med trälameller (horisontella eller vertikala) som monteras på väggen ovanför fönster eller dörr. Lamellerna på sådana persienner är normalt sett lite bredare än normalt, vilket gör att du kan ställa in ljusinflödet mycket exakt. En annan produkt som är populär just nu är lamellgardiner. Sådana gardiner är utmärkta för att täcka större glasytor, till exempel i uterummet eller den inglasade verandan.

Nedan finner du länkar till ett antal företag inom persienner och plisséer. Om du klickar på en företagslogotyp får du fram kontaktinformation samt exempel på produkter. Här på sidan finner du även ett stort utbud av persienner och plisséer i alla tänkbara färger, utformningar och modeller.