Radiant Orchid - Årets färg 2014

Radiant Orchid - Årets färg 2014

 Panone LLC, den globala färgmyndigheten och leverantören av professionella färgstandarder för inredningsindustrin, som har utnämnt Radiant Orchid till 2014-års färg. Pantone beskriver den utrycksulla färger som utstrålar glädje, kärlek och hälsa som en fängslande harmoni av fuchsia, lila och rosa.

- Även om 2013 färg av året, PANTONE 17-5641 Emerald, tjänade som en symbol för tillväxt, förnyelse och välstånd, når Radiant Orchid över färghjulet för att intriger ögat och gnista fantasin", säger Leatrice Eiseman, verkställande direktör för Pantone Color Institute ®.

PANTONE Color of the Year
När Pantone utser årets färg kammar de bokstavligen igenom hela världen då de söker färginfluenser. Det kan handla om underhållningsindustrin och filmer som är i produktion, konstsamlingar, heta nya artister, populära resmål och andra socioekonomiska förhållanden. Influenser kan också bero på teknik, tillgången till nya texturer och effekter som påverkar färg, och även kommande idrottsevenemang som fångar uppmärksamhet över hela världen.

- En inbjudan till innovation, uppmuntrar Radiant Orchid utökad kreativitet och originalitet, som i allt högre grad värderas i dagens samhälle. En förtrollande harmoni av fuchsia, lila och rosa undertoner. Radiant Orchid inger förtroende och utstrålar glädje, kärlek och hälsa. Det är en fängslande lila, en som drar dig in med sin avväpnande charm, förklarar Leatrice Eiseman.

Radiant Orchid i inredning
Piffa upp invändiga utrymmen genom att införliva detta iögonfallande nyans i färg, genom accenter och tillbehör. Radiant Orchid kompletteras med oliv och erbjuder en härlig kombination när det paras ihop med turkos, och ljust gul. Likaså är den färgsprakande säker på att liva upp neutrala färger såsom grått, beige och mullvad. Färgen är upplyftande och djärv utan att dominera.

Text: Annika Rådlund Källa: Pantone och Trendgruppen
Foto: IIttala, Hemtex, Alessi, Gense, Decor Maison

Alvar Aalto vas, 160 mm, mörk lila 1199 kr, Alvar Aalto ljuslykta, dricksglas Lempi mörklila, 599 kr/2-pack, allt från Iittala.

Bestickserie Indra, bordssked och bordsgaffel, 89 kr/st, Ullpädd Marianne 399 kr, Hemtex.

Nattlampa New Beba Light, 679 kr Alessi, Mugg Mymlan 199 kr, Arabia.

Digitaltapet Mighty Peony 2154 kr/vägg vid anpassad yta 2,70 x2,70 m, Decor Maison, mugg Contrast Rasperry 179 kr, Royal Copenhagen.

Tallrik 27 cam Flora Iris säljs i sett av sex tallrikar med olika blomdekor 3050 kr, Royalcopenhagen.

Årets färg 2014: Radiant Orchid

 

2013-års färg Emerald

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av