AlltomBostad
 

Inred med grönt - i alla nyanser

Inred med grönt - i alla nyanser

Våren förknippas med spirande växter och förnyelse. Ta in vårkänslan redan nu tillsammans med årets trendfärg - grön. En ny pläd på soffan eller sängen, en grön blomkruka i fönstret tillsammans med gröna växter och klartgrönt glas skänker fräschör till hemmet.

Pantone som sätter professionella färgstandarder för branchen har utsett att färgen Emerald, en livlig, strålande och frodigt grön ska sätta färg på året 2013. Färgen förknippas oftast med ädelstenar, och uppfattningen om kulören är att den är sofistikerad och lyxig. Det är också färgen på tillväxt, förnyelse och välstånd - ingen annan färg förmedlar förnyelse mer än grönt. I århundraden har många länder valt grönt för att representera helande och enhet. Med färgen Emerald följer många gröna nyanser precis som i naturen - våga blanda!

- Grönt är den vanligast förekommande nyans i naturen - det mänskliga ögat ser mer grönt än någon annan färg i spektrumet. Symboliskt ger Emerald en känsla av klarhet, förnyelse och föryngring, som är så viktig i dagens komplexa värld. Denna kraftfulla och allmänt tilltalande ton översätter lätt till både mode och heminredning. säger Leatrice Eiseman, verkställande direktör för Pantone Color Institute ®.

Text: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund, Axlings Linne och Svenskt Tenn
Produktbilder: Anna O, H&M Home, Ikea, Mikaela Willers, Mimou, Rusta, Tove Adman, Sia, Svenskt Tenn, Åhléns

Gröna växter i alla dess former och nyanser ger ett fräscht intryck. Gröna glasvaser förstärker intrycket. Här är det vasen Iris som står mitt i blickfånget, formgiven av Ann Wåhlström för Svenskt Tenn och tillverkas av Reijmyre glasbruk. 1500 kr hos Svenskt Tenn

Förnya med kuddar i soffan, sängen eller i läshörnan och blanda naturens alla gröna nyanser för en ny look. Kudde med ormbunkar 650 kr från Les Tissue Colbert, kudde Rain med gröna prickar, sammetskudde Deena och småprickiga Dots, alla tre från Mimou. Pris cirka 495 kr/st.

Öka mysfaktorn med en pläd. Placera en på sängen för att få in en ny färg i sovrummet och lägg en över armstödet i soffan eller fåtöljen för att ha den lätt tillgänglig till mysiga hemmakvällar. Stora bilden: Kuddvar Torp i tvättat lin 205 kr, kuddvar Flätat linband, 598 kr och lapptäcke/pläd 115x195 2025kr, allt från Axlings Linne. Övre raden från vänster:  Randig pläd Malin Band 149 kr från Ikea, Calypso enfärgad pläd med struktur 399 kr Åhléns, grönt och rosa överkast/pläd från Anna O, vit och grönrandig bomullsfilt 99 kr Rusta och rutig bomullsfilt Chelsea från Åhlens 299 kr.

Uppseendeväckande detaljer. Lampa i grön sammet Tove Adman, 500 kr, vändbar bordsduk Flower i bomull Anna O, blomkrukor, temugg och skål i keramik Mikaela Willers, glasflaska 29.50 kr H&M Home och blompiedestaler 1245 kr/st från Sia.

Anna O
H&M Home
Ikea
Mikaela Willers
Mimou
Rusta
Sia
Svenskt Tenn
Tove Adman
Åhléns

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår