AlltomBostad
 

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

Det finns en metod att på kemisk väg svetsa in (remaljera) ett nytt ytskikt på keramiska ytor som emalj och porslin. I metoden ingår även att man byter bottenventil och avloppsrör under karet. Kakel och fogar kan få samma behandling vilket ger en vattentät och hygienisk yta. Tester gjorda av Statens Provningsanstalt visar att remaljering inte går att avägsna från en kakelplatta utan plattan går sönder.

Remaljering släpper inte heller igenom vatten när den utsätts för samma hårda tester som moderna våtrumsmaterial. Genom att låta det gamla klassiska badkaret stå kvar kan man med denna metod på 1-2 dagar ge badkar och kakel en helt ny yta som är garanterat vattentät och som inte lossnar eller gulnar.Många försäkringsbolag rekommenderar denna metod för att förebygga fuktskador.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår