AlltomBostad
 

Skapa ditt eget drömhem

Skapa ditt eget drömhem

Maria Torén som är projektledare för Hem & Villamässan förverkligar sina boendedrömmar med hjälp av inspiration och rådgivning. Hon och hennes familj har nyligen valt att sälja det hus som en gång var deras drömhus för att gå vidare mot nya boendedrömmar. Själv tycker hon att mässor är en bra plats att hämta inspiration och att föreläsningar med inredare, snickare och andra kan kan så inspirationsfrön. Här är hennes fem bästa tips på hur du kan skapa ditt drömhem:

1. Skapa din egen mood-board. När stylisterna bygger nya miljöer samlar de ofta färger, tyger och bilder på inspirerande miljöer på en stor tavla som får stå framma och där olika inslag hela tiden kan flyttas runt, tas bort eller läggas till innan tankarna landar i ett beslut om hur du vill ha det. Ett effektivt och roligt sätt att få överblick över sina idéer.

2. Sök inspiration på oväntade platser. Inredningsmagasin, resor och bloggar i all ära, man att läsa bostadsannonser, umgås med sina vänner och spana lite extra på hur de har gjort eller att träffas på en mässa kan ge nya och ibland oväntade tankar och idéer.

3. Gör listor på vad du faktiskt behöver och vad som är sekundära inredningsdetaljer. Det är inte alltid så inspirerande att byta ut värmesystemet hemma, men ibland nödvändigt att prioritera framför nya köksluckor. Var smart och planera väl.

4. Lyssna på andras tips och råd.

5. Våga testa något nytt, måla om en vägg eller en stol hemma i en annorlunda kulör. Så fort du vågar på en förändring så är steget till att fortsätta inte så långt. Det är kul att göra om hemma. Låt det bli ett projekt för familjen över en helg.

 

Text och foto: Annika Rådlund
Porträttfoto: Hem & Villamässan

Skapa en idétavla med inspirerande bilder, tyger och färgprover.

Titta hur dina vänner har det och hämta inspiration där.

 

Hem & Villamässan

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår