AlltomBostad
 
Viessmann

Visa alla produkter från: Viessmann

Bergvärmepumpar - Se mer på vår hemsida

Bergvärmepumpar

Bergvärme - en pålitlig värmekälla

När det gäller värmeenergi så är jorden en stor och i princip outtömlig resurs, då solen värmer marken som lagrar energin. Det gör bergvärmepumpen till ett utmärkt val i Sverige då den normalt ger den största energibesparingen över året.

Bergvärmepumpen hämtar energi från en kollektorslang. I kollektorslangen cirkulerar en vätska som avger den kallare temperaturen som kommer från från värmepumpen och hämtar varmare temperaturer från borrhål/markslinga.

Den varmare temperaturen i vätskan från borrhål/markslinga avges i sin tur i en värmeväxlare (förångare) där ett köldmedium värms upp av vätskan. Värmepumpens kompressor höjer trycket och därmed temperaturen på köldmediet. Värmen överförs till värmesystemet i en värmeväxlare (kondensor) och skickas vidare till värmesystemet.

Sökord: bergvärmepump, bergvärme, bergvärmepumpar.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår