5 anledningar att skaffa en japansk toalett

5 anledningar att skaffa en japansk toalett

Miljövänligt, hygieniskt och häftigt högteknologiskt – fler och fler svenskar väljer en japansk toalett när badrummet ska renoveras. Sedan årsskiftet har den klassiska washlettillverkaren Toto svensk distribution via det nystartade Stockholmsföretaget Yotei.


Japan har länge varit ett hett resmål för trendmedvetna svenskar. Den japanska kulturen, designen och maten lockar mängder av turister till landet i öst. Vid hemkomst pratar man lyriskt om vad landet har att erbjuda, och ofta blir de japanska toaletterna en riktig snackis. Medan våra västerländska toaletter inte har utvecklats nämnvärt sedan vattenklosetten uppfanns, har den japanska motsvarigheten ständigt förbättrats. Inbyggd bidéfunktion, uppvärmd sits och helautomatisk rengöring är några av de moderna funktionerna.

Det japanska toalettföretaget Toto firar under 2017 hela 100 år i branschen och monterar varje år 42 miljoner toalettstolar världen över. Sedan årsskiftet har Toto svensk distribution via det nystartade företaget Yotei, som här ger fem anledningar till att installera en japansk toalettsits nästa gång du renoverar badrummet:
 

1. Comfort shower, en bidéfunktion med upp till fem olika sorters duschningar Att använda en vattenstråle istället för att torka med papper är både bekvämt och hygieniskt. Med en japansk toalettsits kan du välja upp till fem olika duschningar, alla med olika styrka och vinkel för att passa just dig.

2. Gör ditt toalettbesök personligt
Alla ser olika ut och har olika behov. De japanska Toto-sitsarna ger dig möjlighet att skapa favoritprogram för duschning och fläkt för alla familjemedlemmar, så att ni kan avsluta toalettbesöket på ett enkelt sätt.

3. Tornado flush – effektiv och helautomatisk rengöring av toalettstolen
När toalettbesöket är över och du är ren är det dags för toalettstolen att genomgå en snabb, tyst och effektiv rengöring. Istället för att vattnet bara spolas uppifrån och ner, sprutas vattnet här i tre starka vattenstrålar från olika riktning som skapar en tornadoeffekt och gör stolen betydligt renare än en vanlig toalett.

4. Miljöaspekten
Tornadoeffekten är inte bara effektiv ur hygiensynpunkt, den förbrukar också mindre vatten än en vanlig spolning. Dessutom ersätter bidéfunktionen toalettpappret. En solklar vinst för miljön, med andra ord.

5. Du sätter dig alltid på en uppvärmd stol
Porslin kan vara kallt mot rumpan. Därför är toalettstolarna utrustade med värmeslingor i sitsen, så att ditt toalettbesök alltid ska vara bekvämt från starten. Självklart öppnas också locket utan att du behöver röra vid det.


Yotei är Sveriges officiella återförsäljare av Toto-produkter.
Läs mer om deras utbud av japanska toalettstolar på www.yotei.se

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla