5 trendiga inomhusväxter 2019

5 trendiga inomhusväxter 2019

Vilka växter som anses som trendiga varierar lite år från år och i Plantagens trendspaning inför 2019 ingår inte elefantöra och fjärdersparris som varit superpopulära de senaste åren. Däremot kan vi se en annan sparrisväxt och en växt med randiga stjälkar.

Den gröna trenden fortsätter, gröna växter ger både bättre inomhusluft och trevnad. Den gröna färgen påverkar oss positivt och inslag av naturen ger en skön och frisk känsla. I inredningssamanhang finns alltid växter som är mer i ropet än andra, här är fem trendiga sorter att inreda med i år:
 

1. Klättersparris
En växt som är up and coming och ökar i popularitet. Den är lättskött och kan stå i fönster utan direkt solljus samt ute under sommaren. Klättersparrisen odlas för bladväxtens skull men kan under försommaren få små blommor eller röda bär.

2. Hartassbräken
En extremt lättskött ormbunksväxt med krypande jordstammar som mår bra i de flesta miljöer, sol som skugga. Vill ha en lagom dos vatten.

3. Pinnlilja
Även Pinnliljan är en extremt lättskött växt som härstammar från ökenmiljöer, vilket gör att den klarar alla lägen. Den växer långsamt och behöver inte ha vatten särskilt ofta, då bladen samlar vattnet.

4. Zebrasköld
Den här häftiga växten med sina randiga bladskaft och pilliknande blad kräver lite mer kärlek. Den mår bäst i ett ljust fönster utan direkt solljus. Helst vill den ha hög luftfuktighet så det är bra att spraya hela växten med vatten då och då.

5. Fönsterfikus
En klassisk 70-tals växt med stora blad som vill ha mycket ljus och kräver lite omtanke. Vill gärna bli duschad med jämna mellanrum. Finns i olika storlekar.
 Av: Annika Rådlund Källa och foto: Plantagen

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla