Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

Efter flera år med mycket svart i trendspaningarna vänder badrumstrenden för 2020 mot ljusare tider. Nu vill vi bli ett med naturen på riktigt och omge oss med de färger från naturen: brunt, beige och vitt tillsammans med creme, ljusa gula nyanser och självklart alla gröna nyanser som nu tar en blåare ton än tidigare.

Ord som Woodism och Forest bathing letar sig in i vår vokabulär och att leva hållbart och eco-friendly blir viktigare än någonsin, även i badrummet. INR – Iconic Nordic Rooms har format två tydliga stilar; Bionica och Industrial Sway som förtydligar årets badrumstrender.

Bionica - står för nära naturen

Neutrala toner i beige, vete, vitt och creme med inslag av ljusgröna eller blå toner sätter tonen i den här trendriktningen där fokus ligger på ljus och luft. Här njuter vi av det enkla livet där det är nära till naturen och där design är mer än bara snyggt.

Det är lätt att leva i den här stilen där både material och föremål är framtagna med hållbarhet och funktion i främsta rummet. Kalksten och betong har sin givna plats i här, gärna tillsammans med ljust trä. Materialen som är i fokus är naturliga och hållbara. Ljust trä, fanér, betong, porslin och nya, naturliga kompositmaterial framtagna för att göra vardagen lättare. I den här trenden väljer vi produkter och material med lång hållbarhet för att värna om miljön.

'Industrial sway' med rustika inslag

Teknik är ett centralt element men bara om den samtidigt är funktionell. Det är viktigt att komma ihåg att badrummets huvudsakliga uppgift är att vara en fristad från stress, inte att bidra till den. Den stilrena framtoningen präglad av modern arkitektur och skandinavisk design med en sval färgskala som bas passar i de flesta hem och ger alltid ett stilsäkert och elegant uttryck.

Under 2020 tar stilen ett mer rustikt uttryck och känslan blir mer genuin än tidigare. Nu bjuder vi in naturens egna material i allt större utsträckning och låter kärleken till hantverket synas i stort som smått. Kulörerna i Industrial Sway präglas av alla möjliga toner av grått tillsammans med svart och midnattsblått. Glas i olika färger och tjocklekar har sin naturliga plats i Industrial Sway, ofta inramat av svarta eller blankpolerade detaljer. När vi möblerar i den här stilen väljer vi gärna svartbetsad etfanér för en ökad rustik känsla och autencitet.

 

Av: Annika Rådlund Källa och foto: INR


 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla