Årets badrumstrender

Årets badrumstrender

Badrum är ju inget man renoverar varje år, så här svänger inte inredningstrenderna lika mycket som i övriga hemmet. Men det finns en del nyheter inom badrum som man kan titta på om det är dags för en renovering, eller små detaljer man kan förnya för att fräscha upp.

Stora klinker- och kakelplattor är något som flera badrumsleverantörer visar upp i år. Marmor, både äkta och imitationer, samt blått i alla nyanser och är några badrumstrender som ligger i tiden. Dessutom flyttar naturen in i badrummet med hjälp av mönstrad våtrumsplast, stenar och trä, även här finns både riktigt trä och material som liknar trä. Allt detta tillsammans skapar en mindre steril känsla som helt kritvita badrum i bland kan ge, och skapar istället en härligt varm och lugn atmosfär.

Trätrenden mjukar upp badrumsmiljön. Målad pärlspont, grova obehandlade plankor liksom vitbetsade träväggar är vackra material i badrummet, men passar självklart inte som ytskikt vid de känsliga våtzonerna kring dusch och badkar. Flera leverantörer har träimitationer som skapar den varma känslan utan att ge avkall på vattensäkerheten. Foto: INR
 

En plats för njutning och avkoppling där naturen är närvarande. Våtrumsplast på väggar och golv är ett vattensäkert alternativ och finns i spännande, naturtrogna motiv, som våtrumsmatta Aqualon Pebbles Lava samt våtrumstapet Onyx Nordic Sea Summer från Forbo.

​Stenmosaiken skapar en varm och ombonad känsla i badrummet och både naturmaterial och stora plattor ligger i tiden. Indostone samt Carrelage vit matt platta i 20x50 från Konradssons Kakel.

​Medelhavet inspirerar. Havsblått kakel, Pitrizza Azzurro Mare, finns hos Kakelspecialisten.

Här har man inte tagit in bara naturen - utan hela skogen. ​En annorlunda våtrumstapet med härlig känsla med Onyx Nordic Forest Winter från Forbo.

Av: Annika Rådlund Källa: GVK
Foto: Forbo, INR, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel

www.forbo.com
www.gvk.se (branschregler)
www.inr.se
www.kakelspecialisten.se
www.konradssons.com

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla