Badkaret - från tvätt till lyx

Badkaret - från tvätt till lyx

I dag ses badet som lite av en lyx, att ta sig tid att hälla upp ett varmt doftande bad och njuta i skönaste miljö. Både designen och materialen har utvecklats under de senaste årtiondena.

– En av de starkaste badrumstrenderna 2013 är att inreda med hotellkänsla. Det vill säga: Stramt, vitt och lyxigt, säger Johan Tegen VD på Sanova.

Hotellyx är en av de stora badrumstrenderna, men det har inte alltid sett ut så. Att bada badkar har en lång historia. Från att historiskt sett haft en praktisk funktion, att kunna hålla sig ren, har badkarsbadande utvecklats till en plats för njutning och avkoppling. Redan de gamla romarna förstod badandets hälsobringande aspekter när de byggde sina badplatser kring heta källor och termalbad. Och även svenskarna värdesätter sitt välbefinnande, var tredje svensk föredrar badkar framför dusch visar en undersökning som gjordes i slutet av förra året.

Fram till någon gång på 60-talet så var tvagning något som samlade många familjer en gång i veckan. Ofta lördagen som fått sitt namn från ”lögaredagen” – en dag för tvätt. Alla skulle i alla fall badas och göras veckofina. Men sen började man installera duschar i nya hus. I gamla hus fick badkaret en konkurrerande dusch. I många fall så åkte till och med badkaret ut på backen.

I takt med ett växande intresse för heminredning och vår egen hälsa har badrummet tagit en alltmer central plats i våra hem. Idag är badrummet ett rum vi vill leva och koppla av i och vi väljer möbler och design med stor omsorg. Enligt Villeroy & Boch Gustavsberg undersökning ser 32 procent av svenskarna badrummet som en plats för njutning där de får tid för sig själva, och var fjärde svensk önskar sig helst av allt ett badkar när de får välja något nytt till badrummet.

Text: Annika Rådlund Källa: Sanova, Villeroy & Boch Gustavsberg och Duo Bad
Foto ovan: Duo Bad och Sanova Foto nedan: Westerbergs, Skånska Byggvaror, Hafa, Duo Bad och Villeroy & Boch Gustavsberg

Lyxig känsla i badrummet med det guldglimmande badkaret Recor från Duo Bad.

Bermuda Starlight från Skånska Byggvaror flyttar in stjärnhimlen till badrummet. Finns i både glittrigt svart och silvermetallic.

Hotellyx är en av de stora badrumstrenderna 2013. Det tar Jacuzzi® från Sanova nu fasta på – och lanserar ett helt nytt sortiment av fristående badkar.

Loop & Friends från Gustavsberg har mjuk form och känns extra lena tack vare en speciell ytbehandling. Den flata kanten är perfekt att ställa saker på.

Placera badkaret en bit från väggen för en skönare upplevelse. Hafa Original är ett badkar i stilren design och med en bekväm lutning. I genuin gjutmarmor som håller värmen länge och med en yta i gelcoat för enklare rengöring. Passar bra med sina mått där ditt gamla badkar har stått. Justerbara fötter för optimal stabilitet.

Spa- lyx hemma. Westerbergs Ocean duo är ett lite större massagebadkar två personer med dubbel ryggmassage. Finns anpassat för höger och vänster placering. Välj mellan massagesystemen Comfort, Superior eller lyxvarianten Executive.

 

Duo Bad
H
afa
Sanova
Skånska Byggvaror
Villery & Boch Gustavsberg
Westerbergs

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla