AlltomBostad
 

Badrum med funktion efter behov

Bilder: IFÖ sanitär

Det ställs allt högre krav på badrummet. Det ska både vara funktionellt och snyggt.


Och som sådant möbleras det mer genomtänkt med allt som behövs för ett skönt vardagsliv. Ett väl genomtänkt badrum med badrumsmöbler, porslin, dusch och badkar som harmonierar med varandra både förenklar vardagen och förgyller den med avkoppling.

Börja med tvättstället

Oavsett om du ska inreda ett badrum i ett helt nytt hus, renovera ett gammalt badrum i ett hus eller i en lägenhet är rådet enkelt. Ett tvättställ i sitt vackra porslin är på ett sätt grunden i ett badrum. Vattnet, renheten, början och slutet på dagen. Tvättstället tillsammans med tillhörande möbel blir den centrala punkt i badrummet varifrån allt kan byggas vidare med övrig förvaring, övrigt porslin, bad och dusch.

Fortsätt med möblerna

Förvaringen är lite av en nyckeluppgift att lösa och utgår från två saker. Hur många personer som ska använda badrummet och hur stort badrummet är.

Variationsmöjligheter

En av de faktorer som styr hur badrummet kommer att se ut, är givetvis den tillgängliga ytan. Men samtidigt finns det många variationsmöjligheter på en given yta. Detta är några exempel på hur man kan variera sitt badrum på en given yta. Fundera igenom dina behov och önskningar innan du bestämmer dig för hur ditt badrum skall bli.

Exempel 1

Detta badrum har badkar, tvättställ och
WC-stol

Exempel 2

Behöver du inte badkaret kan du sätta in en duschkabin. På så sätt skapas mer plats, du kan t ex få plats med en tvättmaskin också.

Exempel 3

I små badrum finns det oftast för lite förvaringsplats. Genom att bygga in tvättstället skapas rejäla avlastningsytor samtidigt som du får förvaringsplats under tvättstället.

Exempel 4

Har du dusch- eller badmöjlighet på annan plats i huset kan det vara en god idé att ta bort badkaret helt och hållet och i stället sätta in två inbyggda tvättställ.

 

 

 


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår