AlltomBostad
 

Badrummet är det nya statusrummet

Badrummet är det nya statusrummet

Badkaret förväntas göra comeback och 2011 års inredningstrend pekar mot större och lyxigare badrum med hotellkänsla. 

- Badrummet blir allt viktigare och är en plats för avkoppling i en allt mer stressad tillvaro. Därför lägger vi ned mer tid och pengar på att få det som vi önskar. Man vill ha en vacker och harmonisk plats att varva ned på och därför blir också badrummen allt mer spa-inspirerade, säger Pontus Eklind, vd för Aspen.

Vid årets möbelmässa i februari tillfrågades 100 utställare från möbel- och inredningsbranschen om framtidens badrumstrender. Hela 81 procent av de tillfrågade anser att intresset för badrumsinredning har ökat de senaste åren.
67 procent uppger att de tror att badrummet är eller kommer att bli det nya statusrummet i svenska hem och 82 procent tror att de kommer att bli större.

Andra trender som undersökningen visar är att de i framtiden kommer att ha bättre och smartare förvaring, mer färg, funktionalitet och design. Badrummet hamnade på första plats på frågan om vilket rum svenskarna kommer att renovera och bygga om under 2011, det förväntas att bli ”årets renoveringsprojekt", följt av köket och vardagsrummet.

Källa och bild: Aspen

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår