AlltomBostad
 

Badrumstrenden går mot rundare former

Badrumstrenden går mot rundare former

Nu går trenden från raka och kantiga badkar och tvättställ till mer mjuka former i badrummen. Samtidigt ändras färgskalan från svart och vitt till naturfärger.

– Något som kommer starkt är inredning med rundade hörn, på allt från speglar till handfat och skåp. Färgmässigt går vi från det svartvita mot lugnare naturfärger såsom grönt och brunt, säger Niklas Hult, ägare till DuoBad, som precis har varit och besökt en stor mässa i Italien där det senaste inom badrum visades upp.

Han rekommenderar inte de starkare färgerna som finns på marknaden utan tror mer på att välja de lite mjukare försiktiga färgerna.
- Det är trender som kommer fungera även här i Sverige, där många gärna vill vara lite lagom. Starka gälla färger till exempel går inte hem i svenska badrum.
Och det är något han tycker att det är bra.
– Det är ju ett stort projekt att fixa ett badrum och att byta ut klinker och kakel, därför är det viktigt att man tänker efter ordentligt innan man börjar fixa. Att det ska funka i kanske 10-15 år framåt. Vi råder alltid folk att vara försiktiga med för mycket färger i badrummet, i alla fall på den fasta inredningen. Bättre då med färgklickar i form accessoarer som till exempel handdukar och mattor som man enkelt kan byta ut, säger han. 

Vidare rekommenderar Niklas Hult att man tar hjälp av hantverkare när man gör om sitt badrum.
– Det kan bli väldigt kostsamt om man gör arbetet själv och något går sönder och i och med ROT-avdraget så finns det ingen anledning att inte anlita hantverkare. Dessutom kräver många försäkringsbolag att arbetet är gjort av proffs för att man ska få ut försäkringspengar, berättar han.
Badrummet höjer värdet  på bostaden och att det är viktigt med ett bra planerat och välbyggt. Badrummet är så betydelsefullt att det kan höja eller sänka värdet på bostaden.
– Att satsa lite extra på badrummet lönar sig i längden, både prismässigt för trivselns skull, avslutar Niklas Hult.

Text: Sara Palmquist / Ordateljén och Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund, Hafa, Ido och e-badrum

Brun vägg och runda former på handduksvärmaren Supreme från e-badrum.

Naturfärger badrummet, handdukstork Supreme från e-badrum.

Bilderna i toppen:
1. Hampton gjutjärnsbadkar med runda former från Hafa.
2. Grön naturvägg på toaletten, utställningstoalett hos Kakelspecialisten.
3. Mjuk form på tvättstället, Ido.

Duo badrum

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår