Badrumstrenderna 2020

Badrumstrenderna 2020

Hållbarhetstrenden är starkare än någonsin när vi klivit in i det nya decenniet och det genomsyrar det mesta i hemmet, allt från materialval till metoder att spara energi. Det är därför inte förvånande att just hållbarhet hamnar i topp även när man listar de starkaste badrumstrenderna i år.

Nu väntas hållbarhetstänket på allvar slå sig in i badrummet och bli en av de viktigast aspekterna vid renovering. 2020 spås dessutom bli året vi låter växterna fylla badrummet, vilket ytterligare stärker den gröna trenden. När det kommer till val av material så läser vi fattigmansguld, mer känt som mässing, på allas läppar. Materialet har blivit allt mer populärt i svenska hem och förväntas slå igenom ordentligt under året.

– Hållbarhetstrenden har verkligen blivit enorm, inte minst tack vare den klimatdebatt som pågår. Det är väldigt kul att trenden nu letat sig in i badrummen på allvar, säger Christina Holmberg, marknadschef på sanitetsföretaget Grohe i Sverige.

Hon förklarar att nu prioriteras en hållbar vattenkonsumtion vid utveckling av produkter.
–Det är en positiv utveckling som förhoppningsvis höjer hållbarhetstänket inom branschen. Att det dessutom är både enkelt och snyggt att välja hållbart borde göra att trenden kan hålla i sig länge.

Att tänka färg i badrummet är något som vuxit i popularitet och hon gillar speciellt en kollektion i det egna varumärket.
– Colors Collection ger dig möjligheten att färgkoordinera dina sanitetsprodukter och skapa en lyxig hotellkänsla i badrummet.

Årets badrumstrender är enligt Grohes trendspaning: mässing, grönska och fristående badkar.

Regnskogskänsla i badrummet är en av badrumstrenderna i år. Foto: Getty Images

De hetaste badrumstrenderna 2020:
Hållbarhet – Snålspolande kranar och duschmunstycken, naturliga miljöval och duschtoaletter. Att välja hållbart är idag enklare än någonsin. Dessutom är utbudet så stort att man kan välja hållbart utan att tumma på design och kvalitet. Att renovera ett badrum är extremt resurskrävande. Välj därför klassiska färger på väggar och kakel som är tidlösa, för att sedan låta detaljerna stå ut mer.

Mässing – Att inkorporera detaljer i mässing, exempelvis kranar eller toalettpappershållare är ett enkelt sätt att tillföra en elegant och tidlös känsla i badrummet. Över tid förändras mässingens blanka yta men den kan enkelt putsas upp för att återfå sin glans – många uppskattar dock att mässingen åldras med badrummet.

Växter – Växter ger hemmet en frisk och naturlig känsla. Gröna hem och terrasser är inte heller någon nyhet bland svenskar. Att flytta växterna in i badrummet är dock inte lika vanligt– men väntas bli det under 2020. Yviga växter som fyller badrummets vrår skapar en regnskogskänsla och inger lugn.

Badkar – Vackra badkar är den perfekta kombinationen av lyx och avkoppling. Extra trendigt är det med djupa fristående badkar, en trend som väntas växa.
 Av: Annika Rådlund Källa och foto: Grohe
 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla