AlltomBostad
 

Balkonginspiration - kopiera naturen

Balkonginspiration - kopiera naturen

Inredningstrenden att ta in naturen i hemmet visar sig nu på balkongerna - oavsett om man odlar något eller inte.

Låt naturen blomstra med plasttulpaner, fondvägg och blommiga trädgårdsdynor. Med konstgräs, plastfåglar, dekorativa pinnar och fontäner i konstmaterial som ska efterlikna sten eller terrakotta - hamnar uteplatsen ett steg närmare naturen genom det artificiella.

På balkongen vill många välkomna släkt och vänner och samtidigt ska det kännas rofyllt och skönt. Satsa på flera sittplatser i mån av utrymme och följ gärna ett tema för att hålla ihop inredningen. Sköna filtar för kylslagna kvällar och belysning i form av lampor, lyktor och stearinljus som flyter i en skål gör platsen extra mysig.

Text och foto: Annika Rådlund

 

Balkong med vatten skapad av Garden Aquatica som hämtat inspiration från asien. "Allt är möjligt med en liten balkong. Med lagom dos fantasi, uppfinningsrikedom, erftarenhet och nyfikenhet skapade vi the Balcony of Water där vatten porlar och där lättja, fantasi, bekvämligheter, glädje och värme får plats. Här är ombonat rofyllt, inbjudande och lättskött på samma gång".

Råromantik i Rosengård Med återbruk från sopstationer och skrotcentraler tillsammans med ullfiltar och rosor skapades balkongen Råromantik i Rosengård. Inspirationen kommer från Gustaf Frödings dikt: "Men strunt är strunt och snus är snus om ock i gyllne dosor Och rosor i ett sprucket krus är andå alltid rosor".

Återanvänd och roa Du behöver inte bo i villa för att koppla av i gräset. Trädgårdsinteriör Gävle AB visar möjligheter att odla i liten skala och att det går att åstadkomma mycket med små resurser genom att tänka i andra banor. Uteplatsen tillåter avskavd färg och skavanker och uppmuntrar till kreativitet och miljötänkande genom att ta tillvara på befintliga material och använda dem till något annat.  Platsen heter Reuse & Amuse - det kan vara kul att återvinna!

Ta in naturen till den inglasade balkongen med en fondvägg, rustika trämöbler och kryddväxter i amplar. Balkongen Livets goda stunder rymmer många vänner och är skapad av Forbo.Balkongerna är fotograferade på Nordiska Trädgårdar.

Fobo
G
arden Aquatica
T
rädgårdsinteriör Gävle AB

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår