Belysning inpirerad av naturen

Belysning inpirerad av naturen

Det naturliga handgjorda är i centrum av denna livliga inredningsstil. Material och design ger autenticitet och kreativitet är en ständigt närvarande faktor. Mönster och form med inslag av humor och orginalitet med en touch av natur ger en spännande mix.

Enkla utrycksfulla former kännetecknar denna inredningsstil där färg, material eller form kopplas samman med naturen. Stenvitt, varmt trä, mörk brons och glödade koppar tillsammans med olivgrönt och blått skapar fräschör. Återvunna material samt olika kombinationer av material är typiskt för denna trend. Ytor med struktur, vintage eller ytor som ser använda ut men inte slitna ger den rätta karaktären. Gröna växter är pricken över i:et.

Text: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund och Markslöjd, Ikea, Huset vid ån, Mio och Jimmy Schönning Hem

 

Näckroslampan från Huset vid ån finns i olika modeller och färger. Pris 1495 kr- 1695 kr. Denna är tillvekad i plexiglas/akrylplast som gör att lampan får en genomskinlig framtoning med ett mild sken.

Lampskärm med björkmotiv från Markslöjd. D50 cm , H37 cm, pris cirka 455 kr.

Ikeas fyrkantiga skärm Varmluft i off-white ger ett mjukt skimrande ljus, som ger hemmet en varm välkomnande atmosfär. 69 kr

Ny lampserie från Mio med fot i trä eller metall och karaktäristisk stickad lampskärm. .

Markslöjds lampa Kullen är en fin bordslampa med fot i ek och vit skärm med struktur.

Soomkai lampa i bambu från Jimmy Schönning finns i tre olika storlekar. redd: 100 cm Höjd: 50 cm Pris: 2480 kr. En av de av intäkterna från Soomkais försäljning går till ett barnhem för hiv-smittade barn i staden Lopburi norr om Bangkok. 
Foto: Annika Rådlund

Växtlampa Babylone från Greenworks är en belysningsglob i plexiglas med plats för 5-9 plantor. Botten täcks med vulkansten/pimpsten som har god absorbtionsförmåga och är rik på mineraler och därför behöver de bara vattnas var tredje vecka. Design: Alexis Tricoire för Greenworks, pris 4875 kr. Finns hos Inreda.com

 

Inreda.com
Ikea
Jimmy Schönning Home
Markslöjd

Mio

Huset vid ån

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla