AlltomBostad
 

Designklassikern Tripp Trapp 40 år

Designklassikern Tripp Trapp 40 år

Tripp Trapp- stolen som blivit en ikon i svenska hem firar i år 40 år 2012 och framgångssagan kan bero på att stolen går att använda genom hela livet, från baby till vuxen.

Stolen utvecklades 1972 utvecklades av designern Peter Opvik, som skapade en möbel med unik ergonomi och design. Han utvecklade stolen då han såg att hans son inte hade någon stol att sitta på där han kom i rätt höjd vid bordet.
Matstolen sits och fotplattan kan justeras i höjdled, det gör att den passar alla åldrar. På sjuttiotalet hade man inte sett något liknande och stolen sålde inte så bra i början. Men efter ett inslag på norsk TV ett par år efter lanseringen, fanns stolen med och då väcktes intresset.

Designen har aldrig ändrats sedan den skapades första gången. Tripp Trapp finns idag i många hem i de 60 länder där den finns representerad. 8 miljoner stolar har hittils sålts av företaget Stokke AS som äger rättigheterna till designklassikern.

Text: Annika Rådlund
Foto: Stokke®

För att fira jubileumet säljer Stokke en jubileumsstol i oljad bok i begränsat antal.

Tripp Trapp är tillverkad i bokträ och finns i 12 olika färger, cirkapris: 1 749 kr. Finns i välsorterade butiker där barnprodukter säljs. 

Stokke

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår