Detaljerna som sätter stilen i köket

Detaljerna som sätter stilen i köket

Det är ofta detaljerna som avgör stilen och köksföretagen arbetar ständigt med att utveckla och förnya sitt sortiment, inte minst de delar av köket som ibland är enkla att glömma bort men som är avgörande för att helheten ska kännas rätt.

Bänkskivor, handtag, belysning och lådinredning är exempel på tillbehör som gör att köket känns uppdaterat och funktionellt.
– Trender kommer och går allt snabbare och när det gäller sådant som bänkskivor, handtag, belysning och lådinredning är vi snabbfotade och ser över sortimentet löpande varje år, säger Marianne Färlin som är marknadschef på Vedum.

Bänkskivan och diskbänken påverkar kökets helhetsuttryck, men de är också viktiga arbetsytor. När du väljer är det därför bra att utgå från både utseendet på köket och hur det ska användas.

Vad gäller handtag och knoppar finns det många olika varianter att välja mellan. Klassiskt eller samtida. Trä, metall eller läder. Stående eller liggande. För ett mer avskalat intryck finns även pushfunktion och grepplist.

På belysningsområdet är utvecklingen snabb och allt inom köksbelysning finns nu som LED.

– En övergripande trend som vi ser är att människor söker mångfald och personliga uttryck, säger Marianne Färlin.

Detaljer som sätter stilen
Bänkskivor, diskbänkar, bänk- och lådbelysning, handtag och knoppar, samt lådinredning. Har köket öppna hyllor eller vitrinskåp så är det förstås fint med vackert porslin och glas.

Var upplyst
Belysningen i köket ska ge en bra arbetsbelysning, men också göra köket vackrare och mysigare. Därför är det viktigt att tänka på ljuset redan från början när du planerar ditt kök.

Belysningen i köket ska ge en bra arbetsbelysning, men också göra köket vackrare och mysigare. Därför är det viktigt att tänka på ljuset redan från början när du planerar ditt kök. Foto: Vedum

Textilier mjukar upp intrycket och gör att köket känns mer ombonat. Här servetter och dukar i tvättat lin från Axlings linne.

Handtagen är en viktig del av kökets stil. De här är i skinn och kommer från Vedum.

Öppna hyllor och vitrinskåp blir som ett skyltfönster för porslinet vilket ger köket en extra personlig touch. Foto: Pottery Jo

Det finns många olika varianter av lådinredning vilket gör att det blir lättare att hålla ordning på både kastruller, tallrikar och kryddburkar. Foto: Vedum

Att blanda öppna hyllor, fasta köksskåp och fristående skåp ger både flera förvaringsmöjligheter och skapar dynamik i rummet. Detta skåp kommer från Soulosofie.


Av: Annika Rådlund Källa: Vedum
Foto: Axlings Linne, Pottery Jo, Soulosofie och Vedum
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla