AlltomBostad
 

Duka fint i midsommar

Duka fint i midsommar

Om utemöbeln känns hopplöst grå och tråkig så misströsta inte. Det går med enkla knep att få en fin och enkel dukning till helgens grillning eller midsommaraftons sill och nubbe.
Satsa på ett marin och vitrandigt tyg eller vaxduk som täcker hela bordsytan och helst hänger ned lite grann på sidorna. Dekorera bordet med vita blockljus, stenar och säsongens blomster i en glasburk. Att ha blommor i flaskor är inte så bra för de blåser lätt omkull. Om stolarna eller bänkarna är hårda, placera ut några kuddar och filtar så sitter gästerna skönare. Filtarna kan även komma bra till pass på kvällen om det blir lite kyligt. Andra dekorationstips är drivved, en bordsflagga eller snäckor. På kvällen kan det vara stämningsfullt att fylla en glasskål med vatten och tända värmeljus, och låta dem flyta omkring med några dekorativa blad.

Text och foto: Annika Rådlund

Fleecefiltar ICA Maxi, picknick filtar Hemtex, kuddar, dukar och servetter IKEA. Styling: Amanda Florin

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår