En flickdröm i pastellrosa

En flickdröm i pastellrosa

En av höstens trender enligt scenografibyrån Coco Form är som en ljuv dröm i pastellrosa med mjuka kuddar, plädar och blomdoftande tvålar. Milky Way kallar de den sockersöta stilen.

Ett hav av mjuka kuddar och ulliga plädar i sängen kännetecknar stilen Milky Way som är en drömlik trendriktning tolkad av Coco Form på höstens Formex. I utställningen fanns också hårda material som en vit marmorvägg, viket blir ett oväntat möte och en kontrast till de mjuka och runda formerna. Den romantiska känslan förstärks av blomdoftande tvålar och snittblommor.

Det här är en perfekt stil för flickrummet, det romantiska sovrummet eller badrummet. Gå loss med vackra toalettartiklar, hårborstar, speglar, smycken och parfymflaskor. Avsaknaden av färg ger volym och textur. Naturen har plockats in, vilket stämmer väl in med dagens miljöintresse.

- På 90-talet var intresset för ekologi stort och vi inredde minimalistiskt och avskalat. Nu har vi fått en ny typ av minimalism med naturliga material, hantverksprylar och gamla vintagemöbler, säger Lotta Alvar från Moderådet.

Nästa trendriktning Walk the line innehöll mycket svartvita linjemönster och kontraster; ljust och mörkt, matt och blankt samt litet och stort. En blandning av 60-tal, 80-talets neonaccenter och en futuristisk känsla.

- Det finns ett stort intresse för mönster och ränder framför allt. Grafiska mönster och även möbler med grafiska uttryck är hett just nu, säger Lotta Alvar.

Text: Jenny Marcuson Foto: Annika Rådlund och Stockholmsmässan

Bilder i toppen: Keramik från Paradisverkstan, tvål från Surfraco Savon de Marseille   och koppar från Miss Etoile.

Det ska vara vitt, ljuvt pastellrosa och romantisk lyx.

Mjuka kuddar i överflöd, i rosa och vitt med fjädrar, fransar och i sammet, siden, stickat och päls, kännetecknar trenden Milky Way. Kuddarna kommer från Ceannis, Mairo/Markusol AB, East Import AB och Lennoi OY.


En spegel i silverram och gamla rakgrejer blir en vacker installation i rummet. Apple Heart

En annan trend är grafiska mönster och även möbler med grafiska uttryck som är hett just nu. Foto: Stockholmsmässan

Formex
Paradisverkstan
Ceannis
S
ufraco

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla