Espressomaskin årets julklapp

Espressomaskin årets julklapp
Espressomaskinen är årets julklapp. Åtminstone om man ska tro branschorganisationen Elektronikbranschens omröstning.

När ElektronikBranschen för tionde året i rad korade Årets Julklapp valde man att prova ett nytt grepp. I år utsåg ElektronikBranschens styrelse inte Årets Julklapp utan istället nominerades sex alternativ som allmänheten sedan, via ElektronikBranschens hemsida, fick rösta på. När Anders Appelqvist, VD ElektronikBranschen, sprättade kuvertet den 18 november visade det sig att Espressomaskin vunnit omröstningen, med 29 procent av rösterna, och Årets Julklapp korades. På andra plats hamnade smartphone-applikationer med 21 procent av rösterna och på tredje plats kom Blu-ray med 20 procent av rösterna.

Espressomaskinen beskrivs som ”en produkt som gjort att konsumenter verkligen fått upp ögonen för vitvarubranschen”.

De sex nominerade produktkategorierna:

• Smartphone – Appar (applikationer) har blivit ett modeord och bidrar till att göra de smarta mobilerna smarta, och nästan hälften av de 3,8 miljoner mobiltelefoner som säljs i Sverige i år är smartphones.

• Espressomaskin – Med eller utan kapslar, manuell eller automatisk. Espressomaskinen är en produkt som gjort att konsumenter verkligen fått upp ögonen för vitvarubranschen.

• Blu-ray – Det säljs idag fler Blu-rayspelare än DVD-spelare i butikerna, utbudet av såväl filmer som spel ökar hela tiden, och Blu-ray är grunden för såväl hög upplösning som 3D i våra hem.

• Systemkamera – Senaste tidens utveckling med en breddning av såväl funktioner som modeller (små eller stora, med eller utan spegel) har gjort att det idag säljs fler systemkameror än någonsin tidigare.

• 3D-TV – 3D har blivit en succé på våra biografer och nu är 3D på väg in våra hem. I år beräknas ungefär 15000 3D-kompatibla TV säljas i Sverige, och nästa år kommer det garanterat bli betydligt fler.

• Surf- & läsplatta – En ny produktkategori som omfattar både de elektroniska böckerna och de prylar som kan sägas hamna mellan mobiler och datorer i branschens ständigt växande utbud av innovationer.

ElektronikBranschen har tidigare utsett nedanstående till Årets Julklapp:

2009 – Hörlurar
2008 – Mini-PC
2007 – GPS-navigator
2006 – Platt TV
2005 – Digital-TV
2004 – MP3-spelare
2003 – Digitalkamera
2002 – DVD-film
2001 – DVD-spelare

Text Mumlan Nyhlin. Kollage av pressbild från Elektronikbranschen.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Fler nyheter från

Visa mer Visa mindre

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla