AlltomBostad
 

Få ordning i garaget

Få ordning i garaget

För många är garaget en dumpningsplats som lätt förvandlas till ett inferno av prylar. Nina Strandberg, ordningskonsult vid företaget Iordning, hjälper till att strukturera upp kaoset. 


* Var radikal. Om man har möjlighet är det bra att dra ut allting. Tänk sedan efter vad du egentligen använder och behöver innan du sätter tillbaka det.

* Sortera. Eftersom många även använder garaget som förråd är det bra att dela upp så att typiska förrådsgrejer är på ena sidan och garagegrejer på andra. Sortera även sakerna i sektioner. Ställ bilsaker tillsammans, båtsaker för sig och så vidare. Då blir det lättare att hitta.

*Etiketter. På hyllor kan det bli rörigt att sätta etiketter eftersom det är lätt att man flyttar saker. Plötsligt ligger det toapapper där det står ”målarfärg”. På lådor är det däremot bra med etiketter så att det syns tydligt vad som finns i dem.

*Bort från golvet. Har man snöskovlar eller skidor lutandes mot väggen finns det alltid en tippningsrisk. Det är onödigt. Häng upp dem i taket eller på väggen i stället. Det finns väldigt bra krokar och redskapshållare.

*På väg ut - hylla. Gör plats för saker som ska ut. Ofta tänker man att man ska åka med något till återvinningscentralen, men låter det sedan stå kvar på sin plats. Om man har en speciell hylla för prylarna så syns de tydligt och man tar tag i det snabbare.

*Väggfasta hyllor. Många ställer in överblivna byråer och bokhyllor i garaget, men de tar ofta mycket plats. Hyllor som man kan montera fast på väggen är bättre.

*Dela med grannen . Stora maskiner som man inte använder så ofta kan man överväga att hyra i stället för att köpa. Ett annat alternativ är att dela med grannen.

*Personlig ordning. Tänk efter hur du använder dina prylar och sortera utifrån det.

 

Text: Marie Bergström
Foto: Ikea

Placera det som ska ut nära dörren, så att det inte glöms bort. Märk lådorna tydligt.

Plocka upp allt från golvet och förvara dem på hyllor eller häng på krokar och redskapshållare.

Genom att dela upp garagesakerna i sektioner blir det lättare att hitta. Man spar tid och undviker irritation. Märk förvaringslådor med dess innehåll.

- Tänk efter hur du använder dina prylar och sortera utifrån det, tipsar Nina Strandberg som är ordningskonsult på företaget Iordning.

Iordning

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår