AlltomBostad
 

Formex visar hem med personlighet

Formex visar hem med personlighet

I taket ovanför området Trend Zone på Formexmässan hänger en flygande gris, på golvet står ett lejon med glasögon och på en av väggarna hänger en stol med en lampa på. För vem har sagt att inredning inte kan sticka ut?

Kuöra färger och prylar i massor möter besökarna i en av Trend Zones scenografiska hemmiljöer. I nästa är det pastellfärger och fluff som gäller.
- Det är första gången vi visar så många trender under samma utställning. Där vi tidigare fokuserade på en trend per säsong lyfter vi nu fram fyra internationella trender och tolkar dem ur ett nordiskt perspektiv, allt samlat under ett område vi kallar Formex Trend Zone, berättar projektledaren Chicie Lindgren.

- Det finns ett stort intresse för 50- och 60- talet just nu, både i textur och textil. Öronlappsfåtöljer, sammet och ulltyger. Det ska vara möbler som andas 50- och 60-tal. Retro i ny tappning, berättade Lotta Alvar från Moderådet.

Ett flertal företag visade upp produkter som är nytillverkade efter gamla förlagor.
-Nya brödrostar till exempel där man själv vänder på brödet, har kommit tillbaka, förklarade Lotta Alvar.

På mässan finns även det hantverksmässiga representerat.
- Det är kul att se klassiska hantverk i ny tappning, som spånkorgar men med vit lasyr så att man ser träet igenom.
Lotta Alvar gillar även det ruffiga och lite slitna.
- Eller plocka in vintageprylar, det känns tryggt.
Att förvara saker på rätt sätt så att de håller länge var ett av hennes tips.

Lotta Lewenhaupt, grundaren av Elle interiör, pratade om vardagslyx i hemmet .
- Det ska vara personligt - det ska inte vara shabby chic! Häng inte upp er på trender, gå efter egna känslor. Det är vardagslyx!

Text och foto: Annika Rådlund

En öronlappsfåtölj i ny tappning står för retroinslaget och ett lejon med glasögon står för det humoristiska och personliga i den scenografiska hemmiljön.

Hantverksmässigt och vintage i Brusewitz monter. Kuddarna är tillverkade av antika lakan och örngott, brickans mönster är hämtat från hemvirkade dukar och lampskärmen är sydd av äldre textilier och spetsar.

Cozy Living Copenhagen var nykomlingar på mässan om i deras monter fanns många udda prylar till hemmet.

 

;

Brusewitz Design
Cozy Living Copenhagen
Formex
 

Formex äger rum på Stockholmsmässan 16-19 augusti och är nordens största mötesplats för inredningsbranschen. För de som inte har möjlighet att gå på mössan så visas för första gången en utställning parallellt på PUB i Stockholms city. Där visas utvalda produkter från ett tjugotal olika företag, allt från porslin till kuddar - som ännu inte nåt handeln.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår