AlltomBostad
 

Förnya i köket med industriella stilen

Förnya i köket med industriella stilen

Industritenden är fortfarande högaktuell och kommer fortsätta vara det. Inredningsstilen är tuff, rå och hård. Prylar och möbler består ofta av betong, slitet trä, metall och zink. 

Väggarna ska gärna lämnas obehandlade så att man ser betongen eller den gamla fina tegelväggen. Om den möjligheten inte finns, välj istället en tapet med det rätta utseendet eller måla väggarna med en kall betonggrå nyans. Det finns ett flertal fototapeter som efterrliknar betong. Robusta trä- plåt och zinkmöbler är snygga till.

Till golven finns en mängd klinkerplattor med hårt och grovt utseende i olika nyanser. För den som önskar ett mjukare och varmare golv finns även plastmattor med sten-, betong- och trämönster.
Loppisar och auktioner är perfekta källor till autentiskt slitna produkter och genom att återanvända, måla om och renovera blir resultatet personligt och unikt.

Gjutna och svetsade pryllar hör till den industriella stilen som är stram och gedigen. Möblerna får gärna se lite sliitna ut. Även om inte möblerna eller prylarna kommer från en gammal industri så ska det se ut som om de gör det och de får gärna vara gjorda av plåt eller järn och ha hjul. 

7 steg till en industriel look i köket:
Ta fram betong eller tegelväggen, alternativt tapetsera med fototapet som ser ut som betong.
Stolar i zink eller plåt eller gamla trästolar från någon skola eller fabrik.
Byt handtagen på köksluckorna.
Dekorera med bokstäver eller skyltar i plåt eller trä
En stor klockan på väggen
En industrifläkt i metall
Byt ut lamporna på metallampor eller låt naka glödlampor hänga från lampsladdar i taket.

 

Text: Annika Rådlund
(källa bla Happy Homes)

Ovan: Symbol i zinkplåt B25 x H25 x D3 cm, 129 kr i zinkplåt, Ellos.
Skylt "Hapiness" av hårt trä, kan både hängas och lutas mot en vägg. Passar mycket bra till industristilen, 39 5kr från Reforma STHLM.

 

 

 

Factory är en taklampa i zink som stämmer bra in i industrilooken, 990 kr, Mio.

Stolen Molly i patinerad plåt, 995 kr /st från EM möbler.

Fototapet som ger illusionen av betong. Concrete- build to last, 309 kr/m2, Mr Perswall

Matbord Railway Unikat i tung stil och utförande. Virket är återvunnet teakträ i grov struktur där ingen planka är identisk med en annan. Underredet i återvunnet, bearbetat järn från järnvägsräls. Mått H 76 L 210 B 100 cm, 13 895 kr hos Wohnzimmer.

Stor väggklocka Gallery colore i järn och MDFplatta i vintagelook. D60 cm, 975:- från Wohnzimmer CHARLIE fönsterlampa i metall med industriell look och retrokänsla. H10 cm, D20 cm. 229 kr.  Fin metallampa med industriell look och retrokänsla. Höjd 42 cm. 

 

FÅGLEBODA Handtag i svart ger köket den rätta industrikänslan, 49 kr / 2 pack och LILLHOLMEN våningsskålar för frukt och annat, 129 kr, båda från Ikea.

Em
Happy Homes
Ikea
Jotex
Mio
Mr Perswall
Reforma STHLM
Wohnzimmer

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår