AlltomBostad

Framtidens trendfärger är här

Framtidens trendfärger är här

Designer Collection 12/13 är resultatet av en workshop där 35 designers från 12 länder inom Stokoncernen har tagit fram 30 färger och 10 texturer som gäller de närmaste åren. Patinerade material, mönster och linjer är tre tydliga trender för både fasader och invändiga miljöer.

Temperamentsfullt rött i Italien, lugnt grått i tyskland och guldgult från Österrike. Varje land och marknad har sina egenheter och varje internationell StoDesign studio har definierat sina favoriter som är karaktäristiska för det egna landet.

- Vi brukar träffas vartannat år och dela erfarenheter och idéer om trender och tendenser från våra möten med arkitekter världen över. Det går till så att vi samlar ihop färg- och materialprover på ett stort bord som utvärderas och reduceras till en collection som skulle kunna hålla de närmaste åren, berättar Heidi Hardis på StoDesign i Köpenhamn.
Hon är ansvarig för designavdelningen i Norden och en av de 35 designers från 12 länder som deltog i en workshop för att ta fram Designer Collection 12/13.

Totalt tog teamet fram 30 färger. Allt ifrån gröna nyanser till bruna, blå och grå – flera metallicfärger - samt ett par röda kulörer.

Text: Jenny Marcuson Foto: StoDesign

Glasmosaik, strukturväv och Verofillpaneler med urfrästa spår i ett osymmetriskt mönster är några texturer som designgruppen valde ut under workshopen.

Designteamet tog fram 30 trendfärger.

 

StoDesign

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår