AlltomBostad
 

Från vitt till svart

Allt Om Bostad

Inspirerande tvättstuga från Nimoverken/Intra Mölntorp. Tvättmaskin/torktumlare från Bosch.

På Hem & Villamässan i Älvsjö fick vi svart på vitt att vitt blir svart.
Svarta vitvaror är en trend som syntes i många köksmontrar.
- Svarta produkter kommer starkt, säger Jocke Nygård, säljare på Elon.Gästtoalett enligt Gong Gong design.Den vägghängda toaletten kommer från Gustavsberg.

På Stockholmsmässan i Älvsjö visades svarta kylskåp, frysar, spisar och diskmaskiner upp. De produkter som vi länge kallat för vitvaror, men som i många kök bytts ut mot rostfria produkter, har nu ändrat färg igen. Svart är hett i köket.

Även tvättstugans maskiner finns nu i svart. Mässarrangörerna, som tagit hjälp av olika utställare för att skapa inspirerande tvättstugor, presenterade i sina montrar tvättstugor som bekräftar trenden. Elfa hade levererat svarta garderober och Cylinda och Bosch svarta tvättmaskiner.

Svart i badrummet

Även gästtoaletter var ett tema på mässan. Hur skapar man en annorlunda, trivsam och inspirerande gästtoalett? "Det glömda rummet" verkar också göra sig bra i svart, i alla fall enligt Gong Gong Design, som skapat miljöerna.
Badrumsinredningar i svart visades upp av badrumsutställarna. "Black is back" var bland annat Aspens devis.

- En annan trend är att produkterna ska vara inbyggda och upphängda. Vi vill inte längre ha en massa fristående maskiner i hemmet, säger Jocke Nygård.

Ökat intresse för vinkylar

Elon har även konstaterat att produkter som länge funnits i restaurangbranschen börjat hitta till de privata köken. Ångugnar, espressomaskiner och gasspisar tilltalar konsumenterna.

- För att inte tala om vinkylar! Försäljningen av vinkylar ökar enormt som en följd av att vinintresset ökar och att många hem saknar sval förvaring för vinflaskor.

Många av vinkylarna på mässans var förstås svarta!


Text och foto: Susanne Mattsson


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår