AlltomBostad

Fröken fågel i Paris

Fröken fågel i Paris

Klassiskt möter modernt. Rörstrand och Lovisa Burfitt. Lovisa Burfitt är illustratör och modedesigner, ett känt namn redan innan hon lämnade skolbänken på Beckmans. Idag driver hon modehuset Bursfitt och hennes karaktäristiska modeillustrationer har synts i flera av världens mest pristigefyllda modemagasin och hon har bland annat designat för H&M Home.

Nu lanserar Rörstrand den första porslinskollektionen med hennes illustrationer. Kollektionen för Rörstrand är en berättelse om den excentriska Mademoiselle Oiseau. Mademoiselle Oiseau bor i Paris, med sina katter.

- Hon gör många och långa resor, men mest här inne, säger Lovisa Burfitt och pekar på sitt huvud.

- Porslinet använder hon varje dag, katterna får sin mat på kakfatet. Inte vilken mat som helst, utan ostron. Jag vill att delarna ska kunna användas på flera sätt.

Serien består av fem delar – mugg, espressokopp, assiett, gömma med lock och fat på fot, nedtecknad av Lovisa Burfitts rastlösa penna på tunnaste benporslin. För formen svarar den mångfaldigt prisbelönta Anna Lerinder. Asken är formgiven av Pia Törnell.

 

Text: Mumlan Nyhlin
Kollage av bilder från Rörstrand

Se fler och större bilder i bloggen!

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår