Glamourösa badrum

Glamourösa badrum

Badrumstrenden går  mot lyxig hotellkänsla. Badrummen har blivit en statussymbol och rummen blir allt större. Fristående eller inbyggda badkar ger en extra lyxig prägel tillsammans med vackra handdukskrokar, handdukar av bra kvalité och fina tvålflaskor.

Badkaret gör comeback  och inredningstrenden pekar mot större och lyxigare badrum med hotellkänsla.
– Badrummet blir allt viktigare och är en plats för avkoppling i en allt mer stressad tillvaro. Därför lägger vi ned mer tid och pengar på att få det som vi önskar. Man vill ha en vacker och harmonisk plats att varva ned på och därför blir också badrummen allt mer spa - inspirerade, säger Pontus Eklind, vd för Aspen.
Badrummet är det första rummet de flesta går in i på morgonen och det sista att gå in i innan läggdags. Tomas Sandell som är arkitekt och formgivare förklarar att lösningarna för att få nya upplevelser och vardagslyx är något som många arkitekter jobbar med. Ett exempel är en stadslägenhet där badrummets vägg är gjort av glas där den som badar kan ligga och titta ut mot loftgången
- Spa- trenden gör att badrummen blir större och badrum blir verkliga rum, så badkaret kan då stå mitt i rummet. Då blir det viktigt hur dessa prylar ser ut och hur de fungerar.
Hen menar också att hotellen blir förebild för nya den bostadsproduktionen.
– Det betyder att det blir bättre kvalité och att de vanliga byggsnickarna kanske inte är de bästa att göra inredningen utan tillexempel de som gör skåpen får också bygga hela inredningen i rummet.

Det finns många badrumsleverantörer som har produkter som inte har de vanliga standardmåtten. Badkar med och tvättställ med plats för två, duschkabiner med högre väggar och takduschar med teleskopfunktion är några exempel. Familjemedlemmarna slipper trängas för att vänta på sin tur vid tvättstället och även långa personer kan njuta av att ligga raklång i badkaret och kan stå upprätt i duschen. Det finns en mängd olika duschväggar att välja bland, med breda dörrar och fina detaljer. På Idos  visningslokal i Solna är trenden tydlig: badkar, duschkabiner, duschhörnor, tvättställ och speglar är större än vad vi är vana vid. Förvaringsutrymmena är generösa och badrumsskåpen är högblanka i svart eller vitt, i matt grå eller i ädelträ. Naturfärger och trä är en växande trend i badrummen. Välj badrumsmöbler med omsorg för att hitta en stil som känns tidlös och personlig. Badrumstextilierna kan alltid bytas ut och ge badrummet en extra lyxig prägel med vackra handdukskrokar och fina tvålar och flaskor.
Adolf Babel som formgivit serien Seven D från IDO ska vi något tillfälle ha sagt ”En dusch renar kroppen, badet renar även själen. Om du vill ha det varmt eller kallt, rent som vatten eller tillspetsat med skum eller aromatiska oljor, det väljer du naturligtvis själv”.

Text: Annika Rådlund Foto: Ballingslöv, Hästens, Ido, Markslöjd  och REN

 

Lucka till bad designad av formgivaren Jonas Lindvall för Ballingslöv. Magnum finns i materialet valnöt och har integrerat grepp i rostfritt stål. Luckorna går att kombinera i bredderna 60, 90 och 120 cm. Cirkapris kommod och tvättställ 60 cm: 13 500 kr.  

Ballingslöv Happie erbjuder möjlighet till bra förvaring och finns i hela 15 olika luckor i målat trä eller laminat. Happie går att kombinera i bredderna: 60 cm, 90 cm och 120 cm. Välj mellan heltäckande tvättställ eller ovanpåliggande tvättställ placerat på bänkskiva. Cirkapris: Kommod, tvättställ och bänkskiva: 15 000 kr.  


För ännu lyxigare känsla i badet: REN Moroccan Rose Otto Bath Oil Ros - känd som drottningen av blomsteroljor, är en av världens dyraste essentiella oljor. Den här badoljan innehåller marockansk ros otto, en fin olja destillerad från rosens kronblad. Den verkar lugnande på känslig hy och dess doft sägs ge ro åt sinnena. Häll en liten mängd i ett bad, oljan löses upp i vattnet och lämnar ingen oljig hinna i badkaret. Cirkapris: 450 kr/110 ml

Badrum från IDO.


Höj glamourfaktorn i badrummet med en IP21 kristallkrona från Markslöjd som går att placera i badrum. Storlek: 35 x 30 cm, cirkapris: 5500 kr.

Hästens handdukar ger en lyxig hotellkänsla i badrummet. Storlek 100x150 cm, cirkapris: 535 kr.

 

Ballingslöv 
M
arkslöjd
H
ästens
I
do
R
en Skincare

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla