AlltomBostad
 

Handbok för badrumsrenovering

Golvbranschens Våtrumskontroll, GVK, ger ut skriften Säkra våtrum – Branschregler för tätskikt i våtrum och som är en samling regler som fungerar som checklista för vad som är viktigt när man väljer material och hur man hittar rätt fackmän för sin badrumsrenovering.

Påhejade av populära tv-program som Äntligen Hemma och Sommartorpet renoverar vi kök och badrum som aldrig förr. Men vattenskador i svenska hem kostar oss sammanlagt fem miljarder kronor om året och den största andelen fuktskador finner man i bad- och duschutrymmen. Därför finns det anledning att vara noggrann när man till slut tar itu med det gamla badrummet. Men hur vet du vilka material som är godkända och vilka företag du törs lita på?
Svaren på dessa frågor och många andra finns nu samlade i branschreglerna Säkra Våtrum som i dagarna ges ut av GVK, Golvbranschens Våtrumskontroll. Det är en samling regler som fungerar som checklista för vad som är viktigt när man väljer material och hur man hittar rätt fackmän för sin badrumsrenovering.

Branschen enats kring regelbok

- Vi får många samtal från lägenhets- och villaägare som undrar vilka material som är bäst och vad som är tillåtet. Nu finns allt det här samlat på ett ställe, säger Jon Herrdahl på GVK, som hoppas att den nya skriften ska avhjälpa en del av oredan som finns på marknaden.
För första gången har nu flera stora bygg- och fastighetsorganisationer enats kring en unik regelbok som baseras på alla små och stora myndighetskrav. Genom att följa Säkra Våtrum kan ett GVK-företag erbjuda pålitlig kvalitet och därmed reducera risken för kostsamma reklamationer.
- Vi möter många förstagångsbeställare som vill renovera, och vi har velat göra budskapet tydligare. Det ingår i GVK-konceptet att man ska anlita rätt fackmän, men ibland behöver även företagen hjälp med vilka material som ska prioriteras framför andra. Säkra våtrum fungerar också som riktlinjer för försäkringsbolag, berättar Jon Herrdahl.

Säkra Våtrum - GVKs Branschregler för tätskikt i våtrum finns att hämta på länken nedanför.

Läs mer på vår hemsida
Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår