AlltomBostad
 

Höstens inredning - mönstrat och orange

Höstens inredning - mönstrat och orange

Det är något speciellt med sådant som påminner om det förflutna, speciellt när dåtid möter nutid. Färgen orange kommer stort under hösten och inspirationen är hämtad både från avskalad minimalism till pampig barock.

Framförallt handlar inredningstrenderna om kontraster och blandningar där detaljer är startk inspirerade av modevärlden.
- Vi fortsätter att dekorera våra hem med mönster och budskap. Vi använder inte bara textilier, utan ser även att tapeter har fått ett stort uppsving. Extra hett känns fondtapeter med fotoprintade strukturer som träpanel, tegelvägg och betong, säger Ulrika Sjövall som är designchef på Ellos Home.

Sängklädesföretaget Mille Notti visade under Stockholm Fashion week upp paislymönstrad textil  tillsammans med glencheckrutor i dova färger som havre, grantigrå, plommon och petrolium. Sängarna var dekorerade med stickade yllefiltar och dekorationkuddar i sammet i orange, klarblå och petrolium.

Indiska kallar ett av höstens teman för Geometric - där inredningen präglas av geometriska mönster. Kollektionen präglas av en rå och rustik känsla med trä- och metalldetaljer. Kakelmönster med inspiration från orienten varvas och blandasmed mycket ränder. Svart, vitt, brunt och beige med orange som accentfärg.

Åhléns kommer att välkomna nästa vinter med en lyxig stil i dramatisk färgskala med en känsla av teatersalong, tunga sammetsridåer och levande ljus. Blanka textilier i djupa juleltoner och stoppade möbler klädda i sammet blandas med metalliska ytor och facettslipat glas.
- När hösten kommer kryddar vi den blonda avskalade stilen med asiatiska, nordafrikanska och mexikanska influenser. Vi blandar nya digitala produktionstekniker med uråldriga hantverkstraditioner, säger Josefine grönkvist som är designchef på Åhléns Hem.

Text och foto: Annika Rådlund
Bilder i toppen: Mateus krukor i orange, vit och orange interiör från Fogia, kuddar från Linum och kudde och stol med textil från Bemz.

Under Stockholm Fashion week visades höstens kollektioner.

Hösten hos Mille Notti. Paisleymönster i plommon och petrolium mot sandfärgad botten tillsammans med dekorationskuddar i orange sammet.

Mönstrat, orange och varma toner hos Linum.

Fogias showroom var fyllt av färger och mönster. Rosa, gult och orange mot grått och beige.

Färgstarkt hos Mateus. Ny färg för i höst är orange och krukorna i barock-stil kommer att finnas i flera färger.

Även hos Bemz fanns det inslag av orange och mycket mönster, allt från randigt till rutigt.

Sia visade inredningsdetaljer under temat "Bohemian" med plommon, gult, orange och koppar mot svarta möbler.

Svart byrå hos Ellos med guld och vinrött som accententer. En linje hos Ellos kallas för "Dark Beauty" och den är både dramatisk och extravagant. Storslagna mönster med medaljonger blandas fritt med klassiska ryska rosor, jacquardväv, brokad och broderi.

Sandfärgat och varma röda toner hos Ceannis.

Bemz
Ceannis
Ellos
Fogia
Indiska
Linum
Mateus
Åhléns

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår