AlltomBostad
 

Höstens kök är både moderna och traditionella

Vedum
Vedum

Högblankt, glittrande metallic, pärlspontsmönster, skärgårdsromantik och svart frontanpassning är några av stilarna som ger höstens kök dess karaktär.
Bland detaljerna märks breda lådor, diskreta handtag, luckor med touchfunktion och hörn-och sockellådor för maximal förvaringsyta.Marbodal.


Tibro kök.


Vedum.


Hagaköket från
Scandinavian Kitchen.


Canadaköket från
Scandinavian Kitchen.

Höstens kök är både moderna, traditionella och lantliga. Bredden är stor när köksleverantörerna presenterar sina nyheter.
Bland höstens nyheter från Vedum Kök & Bad finns allt från stilrena helhetslösningar till smakfulla detaljer som förhöjer köket såväl visuellt som funktionellt.
Oavsett om man vill ha ett kök i modern, klassisk eller lantlig stil är det viktigt att det känns både personligt och funktionellt.
- Vi märker en stor efterfrågan på både moderna och traditionella kök och vill gärna erbjuda ett brett och kvalitativt sortiment som tillgodoser alla behov och stilar. Därför är vi mycket glada att kunna presentera både praktiska detaljer och riktigt häftiga lösningar som sticker ut och hamnar i blickfånget. Genomgående arbetar vi för att skapa trivsamma kök med fokus på form, funktion och kvalitet, säger Marianne Färlin, marknadschef Vedum Kök & Bad.

Vedums nyheter

I år lanserar Vedum en rad nyheter av varierande karaktär. Bland annat introduceras luckor med så kallad metalliceffekt, vars struktur och glittrande yta ger en exklusiv känsla i köket.
Dessutom presenteras en ny lucka med pärlspontmönster för ett klassist fräscht uttryck samt en ny svart frontanpassning som passar alla mörka kulörer.

Astrid heter en ny kökslucka med pärlspontmönster. Pärlspont har varit en skandinavisk favorit sedan tidigt 1900-tal.  En annan spännande nyhet i Vedums sortiment är luckor med så kallad metalliceffekt, med inspiration hämtad från modebranschen. De nya luckorna har en tydlig struktur och en glittrande yta som skapar en exklusiv och modern känsla i köket. Vedums köksluckor med metalliceffekt kommer att finnas i fem olika kulörer; vit, svart, turkos, varmgrå och cappuccino.
Efterfrågan på svarta och mörka luckor ökar tydligt. Därför presenterar Vedum även en ny svart frontanpassning på stommen som passar alla mörka kulörer.

Marbodals trendanalys

En tydlig trend som kommer vara även under nästa år är ton-i-ton. Marbodals lucka Grappa har en grepplist i aluminium som är vitlackerad för att helt matcha den vita luckan. Det blir istället de extremt höga väggskåpsluckorna som blir en härlig kontrast till det tydligt horisontella uttrycket i bänkfasaden. Väggskåpen är även handtagslösa för att ingenting ska störa den rena fasaden.

Dessutom ser vi en trend om hur man försöker få mer maskiner in i köket; kyl, frys, micro, ugn, kaffemaskin etc. Eftersom vi fortfarande har ganska begränsade utrymmen att jobba med, föranleder det att vi kommer se allt mer av de vitvaror som vi kallar Compact, dvs lite mindre och komprimerade maskiner.
Vi har haft en mycket stark period för målade kök, men under nästa år tycker vi oss se en återgång till det lite mer naturliga. Bänkskivorna får gärna vara i sten och luckorna i trä.

Smarta detaljer från Scandinavian Kitchen

Scandinavian Kitchen AB, där Hagaköket, Canadaköket, Sundbornköket och Klaraköket ingår lanserar också flera spännande köksnyheter.
- Högblankt är mycket populärt liksom breda lådor, diskreta handtag samt luckor med touchfunktion. Många söker en kontrast mellan mörkt och ljust. Vi ser dessutom en ökad efterfrågan på överkantshängda väggskåpsluckor som öppnas uppåt, istället för traditionella sidohängda luckor. Den trenden lär hålla i sig under 2009, säger Lars Lejman, marknadschef på Scandinavian Kitchen AB.
Smarta förvaringslösningar som utnyttjar ytan maximalt är kommer också mer. Sockellådor och hörnlösningar är perfekt för det trånga köket.

- Många efterfrågar också målade och täcklaserade kök samt kökslösningar med möbelkänsla.
I och med att en stor del av vår tillverkning görs för hand kan vi erbjuda en högst personlig lösning.

Skärö - nyhet från Tibrokök

Det senaste tillskottet bland Tibroköks utbud av klassiska och stilrena kök är Skärö, ett målat skärgårdskök med en genuin träkänsla. Till skillnad från de vanliga lantköken har Skärö ett betydligt mer nätt formspråk. Köket riktar sig till den som tilltalas av svensk skärgårdsdesign men samtidigt vill ha ett kök med den absolut senaste tekniken på plats.
- Genom en nära dialog med kunder och återförsäljare har vi utvecklat ett kök som enligt konsumentens önskemål kombinerar det moderna med det klassiska. Vi räknar med att detta på sikt kommer att bli ett av våra mest populära kök, säger Patrick Beining, produktutvecklingschef på Tibrokök.

- Skärö är ett traditionellt svenskt hantverk med Skärgårdsromantiken och den gustavianska 1700-talsstilen som inspirationskälla. Den gustavianska stilen bygger på en idealisering av hav och landsbygd där mottot var att återvända till naturen. Den stilen passar särskilt bra till hus, gårdar och sommarstugor med stora och luftiga ytor med breda verandor och höga fönster.


Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår