Hygieniskt och lättstädat

Hygieniskt och lättstädat
Snabb och enkel montering av vägghängt badrumsporslin
En nyligen genomförd undersökning visar att 89 procent av svenskarna har en golvstående toalett. Med Gustavsbergs installationssystem Triomont är det nu enklare än någonsin att byta till en vägghängd lösning.

Marknaden för vägghängda toaletter har fortfarande en stor potential, trots att vi renoverat och byggt om våra badrum i årtionden. En ny undersökning från analysföretaget YouGov, beställd av badrumstillverkaren Gustavsberg, visar att nio av tio hushåll i Sverige har en golvstående toalettstol i badrummet. Endast ett av tio hushåll har vägghängda toaletter, trots att vägghängt är både snyggt, praktiskt och gör badrummet mer lättstädat. Detta beror förmodligen på att det tidigare varit både dyrt och besvärligt att byta från en traditionell golvstående toalett till en vägghängd. Men så är inte fallet idag. Med fixturen Triomont från Gustavsberg kan du snabbt och enkelt förverkliga drömmen om en vägghängd toalett.

14 cm är allt som behövs

Fixturen Triomont från Gustavsberg har en bredd på endast 380 mm. Den passar i de flesta badrum och du undviker stora och dyra ombyggnader.

– Det enda som behövs för att installera fixturen är ett djup från vägg på minst 14 cm. Samtidigt blir det lättare att utnyttja hörn eller små utrymmen, vilket gör att man kan spara plats i badrummet, berättar David Asmundsson, Produktchef hos Villeroy & Boch Gustavsberg.

Triomont toalettfixtur passar till samtliga vägghängda toaletter från Gustavsberg och Villeroy & Boch med ett bultavstånd på 180 eller 230 mm och den uppfyller belastningskraven på 400 kg.

High tech-lösningar för badrummet

En tydlig trend inom badrumsinredning är att nya tekniska lösningar prioriteras lika högt som design. Allt fler hushåll väljer att installera beröringsfri teknik, som till exempel sensorstyrda spolknappar i badrummet, vilket är något man tidigare mest sett i offentliga miljöer. Den beröringsfria tekniken är mer hygienisk, men även praktisk för till exempel reumatiker.

Enligt produktchefen David Asmundsson råder det ingen tvekan om att den nya tekniken är här för att stanna, även i badrummet:

– Det var bara en tidsfråga innan vi skulle få se en egen app till toaletten! Med Gustavsbergs Triomont app kan du ändra inställningarna till den sensorstyrda spolknappen med mobilen eller surfplattan. Till exempel kan du ställa in så att spolknappen lyser när du närmar dig, eller att toaletten spolar automatiskt när du lämnar den. Det här är en fantastisk lösning för offentliga miljöer - men också för glömska eller tankspridda familjemedlemmar där hemma, säger han.

LED-belysningen i spolknappen kan ställas in och lysa i en mängd olika färger, vilket ger en personlig och mysig känsla i badrummet.

Skyddar mot vattenskador

Fixturen levereras med väggfästen, så att man slipper borrhål i golvet – där de flesta vattenskador uppstår. Om Triomont ska monteras på en vägg i ett befintligt badrum är väggen förmodligen redan våtrumssäkrad. Vid montering i ett utrymme som saknar våtrumsskydd, till exempel på en gästtoalett, kan man köpa till en SafeBag som skyddar vid läckage.

Vattenanslutningen till toaletten kan göras både ovanifrån eller från sidan av cisternen och är anpassat för anslutning med rör-i-rör system. Avloppsböjen är enkel att fästa och kan lätt vridas för anslutning till höger eller vänster om fixturen, fixturens avlopp går även att ansluta rakt bakåt i väggen. Dessa smarta lösningar underlättar installationen och ger ett snyggt, praktiskt och säkert badrum för kunden. Läs mer på vår hemsida
Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Fler nyheter från Gustavsberg

Visa mer Visa mindre