Inredningsexperten tipsar

Inredningsexperten tipsar

Under vinterhalvåret spenderar vi mycket tid inomhus och ett hem som du trivs i är därför extra viktigt. Här tipsar inredningsexperten Sofie Börjesson om enkla medel för att skapa skön stämning.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
Städa, rensa ut och skapa luft i ditt hem. Helt gratis dessutom. Att exkludera saker och möbler som man inte längre tycker om ger ny härlig energi till ditt hem. Skänk sakerna till välgörenhetsorganisationer – även de där prylarna som bär emot att ge bort bara för att du fått de av en släkting eller vän. Var ärlig mot dig själv när du inreder och omge dig saker som gör dig glad.

Tips på en snabb makeover hemma?
Addera en härlig golvväxt till vardagsrummet och placera färska snittblommor i små vaser lite här där i hemmet.

Var hittar du själv inspiration? 
När jag pausar från jobb och sociala medier, genom möten med nördar inom andra branscher samt genom att besöka storstäder och upptäcka nya platser.

Hur ska jag tänka när jag vill inreda med blommande krukväxter?
Blommande krukväxter blir extra effektfulla i ett nordiskt avskalat och modernt hem, som är inrett i gråa nyanser i kombination med vitt, svart och trä. Jag som själv har en maskulin inredningsstil; svart kök, betongvägg, stora silvriga lampor mm tycker det är extremt roligt att inreda med samma blommande krukväxter som min mormor haft i sina fönster sen jag var liten. Dessa väldigt gulliga och snälla blommor tycker jag blir extra fina i en tuffare lite ruff miljö än i ett lantligt torp med pastellfärger.

Tips till fönsterbrädan?
Tänk att du ska skapa balans med dina växter och våga blanda olika växter. Det blir mycket mer personlig än om tre fönster ser exakt likadana ut. Om jag får bestämma så undviker jag symmetri i mina fönster. Jag tycker det blir mer levande att ha en hög växt i ett fönster och lite dekoration och en låg växt i nästa fönster med en lampa exempelvis.

Vad är enligt dig det viktigaste för att lyckas med inredning?
Att få till en bra ljussättning med en varierad mix av armaturer och olika typer av ljuskällor. En bra ljussättning skapar känsla och en intressant stämning och förhöjer din inredning.

Sofie Börjesson gillar kontrasten mellan det grå industriella tillsammans med söta blommor. Foto: Emilia Ahlgren/Blomsterfrämjandet
 

 

Av: Annika Rådlund Foto: Getty Images
Källa: BlomsterfrämjandetSofie Börjesson är entreprenör, certifierad inredare och stylist. Hon driver sedan 2009 inredningsbyrån Room by Sofie. Huvudverksamheten är homestyling och möblering inför försäljning,
Tipsen har tagits fram i ettt samarbete mellan Sofie och Blomsterfrämjandet.

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla