Inredningsnyheterna på Formex

Inredningsnyheterna på Formex

Den 24-27 augusti pågick Formex, Nordens största fackmässa för inredningsdesign, på Stockholmsmässan. Ett av trendspåren på mässan var hållbarhet, närproducerat och hantverk. Gedigna prylar som kan gå i arv och inte prylar som är inne idag och ute imorgon.

Till Formex kommer inredningsbranschen för att göra höstens inköp, se de senaste trenderna, inspireras och mötas. Höstens trendtema var Nordic Me, som fokuserar på medvetenhet; hur vi vill leva och hur vi gör våra val.

Formex arrangeras två gånger per år och höstens Formex är större än någonsin och fyller för första gången Stockholmsmässans fyra hallar med sammanlagt 988 utställare. Hantverk och hållbarhet var i fokus för flera av utställarna.
 

Paradisverkstaden från Kalmarsund visade upp sin nya keramik. De tillverkar allt från små ljusstakar till stora trädgårdsurnor allt formgivet av familjen Paradis.

Hantverksmässig väggdekoration från Broste Copenhagen.

Designsamarbetet mellan kocken Tina Nordström och Ekelunds linneväveri fortsätter. Kollektionen är framtagen tillsammans med Linda Svensson Edevint, designer som gjort flera mönster hos Ekelund. Mönstren och formerna är hämtade från svensk mönstertraditon och kollektionen finns i både höst- och julfärger.

Per Morberg har tillsammans med Orrefors glasbruk i Kosta tagit fram två glasserier, här visar han upp serien Morberg Exclusive med handmålade detaljer i guld.

Handarbetets Vänner bjöd in besökarna till en workshop i makro-och mikrovävning i ull från svenska allmogefår. Med olika vävtekniker som tuskaft, panama, kypert och fiskben skapade de grafiska väggbonader som mässbesökarna sedan kunde ta med sig hem.

Priset Formex NOVA delades ut till årets nordiska formgivare. Designpriset främjar god, nordisk design skapad av en relativt oetablerad formgivare inom den nordiska inredningsbranschen. I år kammade Nick Ross hem priset.

Text och foto: Annika Rådlund

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

presenterat av

Produkttips

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla