AlltomBostad
 

Inredningstrender 2014

Inredningstrender 2014

Varje år sammanställer Happy Homes en Trendrapport där vi tar fram årets inredningstrender. Årets trender bjuder på massor med inspiration som utan problem kan kombineras för att skapa både lugna, harmoniska inredningar likväl som färgglada och lekfulla hem. Här finns alla möjligheter att inspireras till att plocka ut personliga favoriter för att skapa en egen unik inredningsstil.

Årets inredningstrender bjuder på massor med inspiration. Till skillnad från tidigare år, där vitt dominerade färgsättningen, ser vi nu betydligt mer färger. Den största inspirationskällan till årets trender är naturen som ligger till grund för alla härliga färgnyanser, exotiska blommor, växter och vilda djur. Årets trender kan utan problem kombineras för att skapa både lugna och harmoniska inredningar likväl som färgglada och lekfulla hem. Här finns alla möjligheter att inspireras till att plocka ut personliga favoriter för att skapa en egen unik inredningsstil.
 

Av: Annika Rådlund Källa: Happy Homes
Foto: Annika Rådlund

 

Naturlig skönhet
Inspirationskällan till den här stilen är naturens alla färger, material, strukturer och former. Blom- och växtmönster målade i mjuka akvarellfärger återfinns överallt, inte minst på tapeter och på textilier. Kombinera naturens vackra mönster med flätade, stickade eller virkade strukturer. Addera därefter marmordetaljer för att skapa en inredningsstil med naturlig skönhet.

Ledord: blommor, akvarellkänsla, växter, flätat, stickat, virkat, marmor
Bilden:Fåtölj med akvarellkänsla och sovrum med flätade detaljer och växter hos Studio St Paul. Bord med marmorskiva från Foglia.

 

Pasteller med guldkant
Den här stilen bidrar till en lugn och harmonisk inredning. Kombinera matta pastellfärger, gärna rosa nyanser, med en vit eller grå bas tillsammans med ljusa, trärena möbler och vitt golv. Om du vill satsa på mönster så lek med 5- och 6-hörningar, kalejdoskop samt pappersvikta origamiformer. Med hjälp av mässing- och gulddetaljer förgyller du din inredning och ger den en extra guldkant.

Ledord: pastellfärger, matt färg, rosa, guld, mässing, kalejdoskop, fem- och sexhörningar, vitt golv, trärena möbler, pappersvikta former
Bilden: Vaser från Åhléns. Bord med bockad metallskiva (bockat hos fackman), rosa och mönstrat från Åhléns, vitt bord och prydnader hos Studio Sankt Paul.

 

Exotisk och orientalisk mönstermix
Den här stilen är vild och exotisk i sin kombination av orientaliska mönster och genuint etniskt hantverk. Inspirationen är hämtad från djungelns vilda djurliv och färgglada växter som kombineras med material som pälsimitation, läder, trä och sten. Golven får extra fokus och dekoreras med vackra marockanska mönster. Här är mönstermixen häftig och färgerna starka!

Ledord: etniskt hantverk, orientaliskt mönster, djungel, blommor, vilda djur, läder, trä, sten, kakel, marockanskt mönster
Bilden: Leopardkudde och tyg från Åhléns, Keramik och etniska kuddar hos EK Pr, tigertallrikar och träskedar från Habitat.

 

Havsdrömmar
Havet och stranden är inspirationskällan till den här stilen. Övergången mellan färgnyanserna suddas ut och skapar mjuka linjer åt ränder samt batik- och ikatmönster som återfinns på tapeter och textilier. Fiskbensmönster, glasflaskor, strandfynd och korall används som dekoration för att skapa denna fridfulla inredningsstil som för tankarna till sköna semesterdagar vid havet.
Ledord: Blågröna nyanser, ränder, batik, ikat, blåvitt, glasflaskor, fiskbensmönster, korall
Bilderna:Övre bilden; kuddar från Bemz, korallfärgade kuddar med olika mönster från Linum, säng med textilier från Mille Notti.


EK Pr
Foglia
Habitat
Happy Homes
L
inum
M
ille Notti
S
tudio St Paul
Å
hlens

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår