Inspiration för en grönare vår

Inspiration för en grönare vår

Grönt är en färg som är direkt kopplad till naturen och den inger lugn och sprider fräschör.  För en skönare vår, våga inreda med gröna nyanser och ta in mer grönska i hemmet.  Byt ut lite av vinterns  murriga fäger mot lime, skogs- och äppelgrönt.  Grönt är inte bara skönt, det är trendigt också.

- Grönt kan man också se som en del av en av trenderna 2012 . Pure är trenden som har rötter i det gedigna och äkta. Ett rent levnadssätt där vårt välmående står i fokus. Det är en fortsättning på den rustika trenden där arv, historia och det naturliga är ledord. Grönt står i färger för det naturliga, säger Jenny Farmare på Trendgruppen.

Hon förklarar att den gröna färgen speglar ett positivt lugn och det är även färgen som står för räddning och utväg. 
- Vi lämnar tiden inne i husen för att ta vår tillflykt allt mer utomhus. Efter en lång mörk vinter som vi här uppe i norden utsätts för varje år är våren med dess gröna färger och mildare väder en livgivande och viktig period. Positiviteten kommer tillbaka och man känner att man får mer energi och det främjar kroppens förmåga att återhämta sig.  

Färgen återfinns nästan överallt i naturen i många olika nyanser.
- Jag tycker att man kan följa naturens naturliga skiftningar när man talar om nyanser i den gröna färgen. I början av våren är det fräscht ljusgrönt som är aktuellt. Senare under sommaren blir det en mer vilsam, djup grön ton.

Text: Annika Rådlund
Foto: Alessi, Baby Björn, eva solo, Hästens, Leka, Markslöjd, Marrakech Design, Royal Copenhagen, Shyness, Stockholm Bombay

Ett charmigt grönt soffbord med underbar patina. Rester från den åldrade svarta originalfärgen lyser igenom här och där och skapar en unik kontrast. Pris 6000 kr, Stockholm Bombay.

En nyhet från Baby Björn inför våren och sommaren är barnglas med halkskydd, 100 kr. Muggen Contrast  för vuxna i porslin och silikon, 179 kr Royal Copenhagen. Vattenkannan Diva 320 kr, Alessi.

Markslöjd förhöjer vårkänslan med motiv från björkskogen, lampa 500 kr. Duken Dawn 150x250 cm, 695 kr från Shyness. Dammsugaren Ergoshock i limegrönt från Electrolux för det enklare att städa med den 9 meter långa sladd, extra lång slang och stöfångare. 1595 kr

Eva Solo  drickflaska med praktisk rem.  0,5 liter och tål maskindisk, 149 kr. Eva Solos limegröna Aquastar vattenkanna har en spetsig pip som gör det lätt att vattna även i små krukor. Rymmer 2 liter vatten och är lätt att fylla på genom att ta av pipen, 299 kr.

Sov med sju blommor under huvudkuden i midsommar i en limefärgad Hästens säng. Storlek 150x250

Byrån Ello i härliga färger, 5030 kr och Trojanska hästen 825 kr, LEKA.

Marrakech design har tillsammans med Claesson Koivisto Rune tagit fram en serie kakel i tre mönster, pris cirka 1500 kr/kvadratmeter. Marrakech design.

 

Alessi
Babybjörn
Eva Solo
Electrolux
Hästens
Leka
Markslöjd
M
arrakech Design
Royal Copenhagen
Shyness
Stockholm Bombay

 

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Inredning

Visa alla
DalaFloda, äkta trägolv

DalaFloda, äkta trägolv

Specialdesignade diskbänkar

Specialdesignade diskbänkar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Vårrensa hemma och tjäna tusenlappar

Årets badrumstrend

Årets badrumstrend

I väntan på våren - plantera i kruka

I väntan på våren - plantera i kruka

Visa alla