AlltomBostad
 

Inspiration för hem och trädgård

Inspiration för hem och trädgård

Årets Rum och trädgårdsmässa i Kista bjöd på både lite galna kreationer och idéer för gemene man. Inspirationsutställningarna gick under temat "passion" och det visades upp miljöer får både balkong, trädgård och uterum.

Programledaren, vintagebloggaren och författaren Elsa Billgren medverkade med både en föreläsning om hur man inreder med vintage och grönt och inspirationsutställningen "I min byrålåda".
-"I min byrålåda" bidrar jag med fantasifull inspiration full av vintage- och loppisfyndande, sa Elsa Billgren innan mässan drog igång.

Rum & trädgårdsmässan arrangerades för sjunde året i rad på Kistamässan och den gick av stapeln 24-27 april. Rum & trädgård var senarelagt i år för att ligga närmare utesäsongen och för att inte ligga alltför nära mässan Nordiska trädgårdar, på Stockholmsmässan.

Text och foto: Annika Rådlund

Passion i sovrummet? Vintagebloggaren Elsa Billgren planterade gröna växter i antika möbler och skapade en frodig sovrumsmiljö.

Annelie Källberg från Norrby trädgård visade besökarna en plantering med inspiration hämtad från Victory Garden, en paroll under 1900-talets världskrig där ett flertal regeringar uppmanade kvinnor att odla grönsaker. I London odlade ett par i cirkelformade bombkrater, vilket skapade en symbol för överlevnad. Annelie tog fasta på konceptet och skapade en egen cirkelformade installation.

Floristutbildarna i Västerås hade också använt sig av cirkelformade kreationer uppbyggt på ett björknävermönstrad podium. Fjädrar, silkestyger och päls tillsammans vita orkidéer och rosor.

Livsnjutarens oas av Gustavshill. Unna dig tid för återhämtning. Gustavshill hade skapat ett rum i trädgården där man kan sitta ner och låta kropp och själ vila. Rogivande växter runtomkring ger harmoni.

Välkommen till Äppellunden En rogivande miljö skapad av Blomsterlandet.

 

Blomsterlandet
E
lsa Billgren
Floristutbildarna i Västerås
Gustavshilll
Norrby trädgård
Rum och trädgård

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår