AlltomBostad
 

Inspiration och tips på Hem & Villa

Inspiration och tips på Hem & Villa

Hem & Villamässan, som är Sveriges största boendemässa för hela hemmet, hölls senast i Göteborg och drar nu vidare mot Stockholm och sedan Malmö. Från scenen bjuds på allt från trend- och färgföredrag och de stora dragplåstren är kändissnickare.

Gänget från TV-programmet Arga Snickaren tog en paus från inspelningarna för att träffa Hem & Villa-besökarna på Svenskamässan i Göteborg. På Arga Snickartorget kunde man få prova allt från golvläggning till att sätta färg på sina känslor.

Arga Snickaren Anders Öfvergård brukar både styra upp hemmafixandet och relationerna i sina program. På Hem & Villa-mässans Arga Snickartorg finns det också plats att visa känslor. När mässan hölls i Göteborg nyligen kunde besökarna testa färger genom att måla olika ord och känslor på en klottervägg.

- Tänk efter vad de olika färgerna har för betydelse för dig, tipsade inredaren Helena Sandberg som vi träffade i montern.

Björn "Björne" Hall, som också ingår i Arga Snickar-gänget, demonstrerade genom att måla ordet passionerad i rött.

Montern var uppdelad i olika avdelningar där besökarna kunde få tips och råd. Vid snickarväggen lärde Arga Snickaren själv ut enkla metoder för att lägga golv, skruva och sätta upp fönster och väggskivor.

Nya produkter visades upp och gängets målare Susanne Bäckström gav tips kring målning och spackel. Helena Sandberg visade tapeter och svarade på frågor kring inredning. Hon hade också skapat torgets trivsamma tv-hörna med rosablommig tapet, svarta möbler och grön, mjuk matta.

- Mitt bästa tips är att inte blanda för många inredningsstilar. Det ger ingen harmoni i hemmet. Strunta också i alla trender. Du ska inreda efter eget tycke och smak, då tröttnar du inte lika fort på inredningen.

Björne hade också kloka råd att komma med:

- Läs på innan du börjar med ditt projekt, fråga din bygghandel om råd så du har klart för dig hur du ska göra och vilket material du bör använda.

Anders Öfvergårds råd har vi hört förr, men de tål att repeteras: "Planera och börja i tid. Gör alltid färdigt."

Kommande Hem & Villamässor:
Stockholm 11-14 oktober
Malmö 28 feb- 3 mars 2013

Text och foto: Jenny Marcuson

Susanne Bäckström och Björn "Björne" Hall sätter färg på känslor.

Helena Sandberg tycker att det är intressant hur vi uppfattar olika färger.


Mysig tv-hörna i Arga Snickartorget.

Hem & Villa

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår