Inspiration och tips på Hem & Villa

Inspiration och tips på Hem & Villa

Hem & Villa på Stockholmsmässan inspirerade med nya trender och tips för hemmet och förvandlingar av boendedrömmar till verklighet. Årets tema var Bazar så det visades många härliga färger, former, material, dofter och storbrokiga mönster.

Om man ska följa influenserna som visades på mässan så är tiden inne att att gå från minimalism till maximalism; från vitt och avskalat till färgstarkt. Kakel och klinker i vitt gjorde sig icke besvär på mässan. Stefan Nilssons trendutställning visade upp något helt annat - nya former på plattorna och nya mönster och färgkombinationer.

Antal besökare var i år runt 42 000 besökare till Hem & Villa och Bak- & Chokladfestivalen som delade hall.

– I år gjorde vi rekord på antal sålda biljetter online, då nästan hälften köpte biljett på nätet, vilket gjorde att besökarna nästan helt slapp köer, säger Göran Ekberg, projektchef för Hem & Villa på Stockholmsmässan.

Årets tema för Hem & Villa var förutom Bazar även Bostadsrätt, och från Kunskapsscenen fanns ett rullande program med seminarier och föreläsningar om bostadsrätt samt en expertpanel av jurister på plats.

– I och med inslaget av bostadsrättstemat har Hem & Villa gjort en fantastisk breddning, då vi sett att mer än var fjärde besökare är bostadsrättsinnehavare, säger Göran Ekberg.

Här följer ett axplock av vad som visades på mässan:

Våga färg är det som gäller - även i badrummet. Kopparfärgat badkar istället för vitt porslin. Denna inspirationshörna var gjord av Nacka byggnadsvård, Indiska, Mio, Leva, In the Mood och Jämtgärsgård.

Mycket färg och nya former och mönster på kakel och klinker. Inspirationsutställning gjord av trendanalytiker Stefan Nilsson i samarbete med Bygg- och keramikrådet.

Mycket mönster och färger på både textilier, tapeter, brickor, underlägg och ljus i Nadja Wedins monter.

Inte längre bara två hål i väggen. Schneider Electric har lösningen så att man själv kan pimpa strömbrytare och eluttag.

Posters och mönstrad textil av nordiska illustratörer och designers i Nordic Design Collectives monter.

Geberit visade upp den senaste tekniken inom badrumslösningar. Här en snålspolande toalett med LED-belysning och inbyggd fläkt.

Många tog chansen att gå in i Sommarnöjens 25 kvm stora Attefallshus. Från takterrassen hade besökarna utsikt över hela mässan.

30 Oktober-2 november är det dags för Hem & Villa att slå upp portarna i Göteborg.

Hem och Villa

Facebook Twitter Google Plus Google Plus

Related articles in Badrum

Visa alla
Öka värdet på din villa

Öka värdet på din villa

Spabad och energiförbrukning

Spabad och energiförbrukning

Att bygga pool på hösten

Att bygga pool på hösten

Remaljering av badrum

Remaljering av badrum

LIVING by SMEDBO

LIVING by SMEDBO

Visa alla