AlltomBostad
 

Inspireras av Battlefieldskaparna

Inspireras av Battlefieldskaparna

Spelutvecklaren Dice/EA Games har utsetts till Sveriges snyggaste kontor. Inspireras av deras inredning som är hämtad ur den digitala spelvärlden.

Det nylanserade Battlefield 3 står likt svärdet i stenen på en piedestal i spelshopen och på display-hyllorna som är utformade likt pixlar. Även receptionsdisken har ett pixelmönster. Själva disken har en sluttande pilform som pekar ut mot den fantastiska utsikten över Skeppsbron. Men ögonen fastnar också på den stora fototapeten av Battlefield 3.
- Den här väggen tapetseras om efter varje spellansering. De hade precis släppt Battlefield 2 när de flyttade hit för att kunna expandera. Målet var att skapa det coolaste kontoret för att attrahera de bästa spelutvecklarna världen över, berättar Marco Checchi, teamchef på BSK Arkitekter som tillsammans med den ansvariga inredningsarkitekten Frida Wanselius ligger bakom utformningen av kontoret.

Konceptet togs fram utifrån verksamheten och medarbetarnas verklighet. Wireframe-formspråk, pixlar och grafik ur Dice spel går som en röd tråd genom kontoret. Skybar kallas företagets matsal. Här finns ett kök med möjlighet att köpa färdig mat och andra faciliteter som behövs. En lounge med generösa fåtöljer vid panoramafönstren på nionde våningen gör att ordet Skybar passar bättre än matsal. På soffborden står Philippe Starcks lampor med en guldfärgad pistol som lampfot. En stor takterrass och ett långt barbord har säkert bidragit till att företagsfesterna på Dice är väldigt eftertraktade.
- Det är extra viktigt med bra pausutrymmen när man jobbar hårt och effektivt. Att vi fick igenom att gymmet och lekrummet placerades i direkt anslutning till Skybar visar också att Dice är mån om medarbetarnas trivsel, säger Marco Checchi. BSK Arkitekter ville skapa en kontrast till den digitala spelvärlden genom ett helt analogt lekrum. Här finns pingis, biljard och flipper. Inredningen går i gammaldags engelsk herrklubbstil med chesterfield-soffor och tung heltäckningsmatta med guldtofsmönster. Glasväggarna täcks av ornamentsprydda ramar.
Färgerna på kontoret är också hämtade från spelen som Dice har skapat. Militärgrönt och rosa blev en lekfull blandning och kommer från det breda spelspektrat från krig till Barbie.

Text: Jenny Marcuson Foto: Per Kristiansen

Dice/EA Games sitter i Glashuset på Katarinavägen 15 i Stockholm och att det är här som det omåttligt populära spelet Battlefield skapas går inte att missa. Lekrummet har analoga spel som biljard och pingis.

Philippe Starcks lampor med en guldfärgad pistol som lampfot.

Wireframe-formspråk, pixlar och grafik ur Dice spel går som en röd tråd genom kontoret.

Inredningen går i gammaldags engelsk herrklubbstil med chesterfield-soffor och tung heltäckningsmatta med guldtofsmönster.

Här sitter journalister och testar spelen innan lansering.

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår