AlltomBostad
 

Inspireras av modeprofilernas granar

Inspireras av modeprofilernas granar

Julgransutställningen på Hotel Birger Jarl i Stockholm firar tio år i år och under åren har sammanlagt etthundra designers skapat lika många julgranar. Precis som tidigare har hotellet samlat tio aktuella profiler inom modeindustrin och gett dem full frihet att uttrycks sig genom sin design. Viss inspiration finnes för vanliga hemmagranar medan andra är klädda för att väcka eftertanke, beundran eller avsky.

Årets julgransdesigner besår bland annat av en hovflorist en rosad smyckedesigner och en moderedaktör. Årets designer är Therese Zetterberg gör Zetterberg Couture, Robert Nordberg för Plaza Magazine, Naim Josefi- vinnare av Project Runway, Claes Carlsson, Ida Lanto, William Wahlström, Elin Alemdar för Stylein, Krisa Kretzschmar, Philip Warkander och Salf Bakir och Emma Hedlund för Common.

- Min gran är skapad för ett välgörande ändamål. Jag vill hjälpa Unicef i arbetet med barns rätt att gå gå i skolan. Att få bidra till att fler barn och framförallt flickor får utbildning i utsata länder känns bra, säger Robert Nordberg.

-Granen beskriver min Styleinvärld som är ett kreativt universum skapat av exklusiva kvaliteter, vackra mönster, talande färger och feminina siluettter, säger Elin Almedar.

De originellt utformade julgranarna finns att skåda i lobbyn på Hotel Birger Jarl mellan 29 november och 22 december.

Tex: Annika Rådlund
Foto: Annika Rådlund och Karina Ljungdahl

"Bespoke" av Project Runway-vinnaren Naim Josefi, en gran klädd med måttband, saxar, trådrullar och med Eiffeltornet i toppen.

"Blommande julgran" med handgjorda rosor i silkepapper av hovfloristen Claes Carlsson.

Krista Kretszchmar vill uppmärksamma grisarnas situation med granen "Grisfesten" som är klädd med bland annat korv.

"Dress up" med små handsydda klänningar av Therese Zetterberg

"Inspirerad av Malala" av Robert Nordberg, som vill hjälpa Unicef med deras arbete för att hjälpa barn i olika delar av världen att få gå i skolan.

"Stylein Christmas" av Elin Almedar. Säsongens modetyger och bilder från catwalken.


Hotel Birger Jarl

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår