AlltomBostad
 

Köket används mer efter en renovering

Köket används mer efter en renovering

För mer än hälften av alla som byter ut ett gammalt kök mot ett nytt blir det ett sådant lyft att det nya köket används betydligt mer än tidigare.

Det är alltid roligare att laga mat och baka när man har rätt utrustning och befinner sig i en trevlig köksmiljö. Planeringsarbete, nyfikenhet och eget arbete visar sig vara lönsamt. Hela 95 procent av de som senaste tiden gett sig på en köksrenovering känner sig mycket nöjda med sina nya kök.

Bakom varje köksbyte ligger mycket planering och läsning av broschyrer,  inredningstidningar och livsstilsmagasin. Familjen och vännernas åsikter och tankar inspirerar många som går i kökstankar och Internet har blivit ett näst intill oumbärligt verktyg när köksbytet planeras. Framför allt besöker många de olika köksföretagens webbsidor och använder deras simuleringsprogram för att rita upp det nya köket.

När det sedan väl är dags för inköp vill däremot de flesta gå till en butik, eller snarare besöka två till tre butiker innan de slår till, visar en färsk undersökning från Ballingslöv. Hela 62 procent har gjort sina köksrenoveringsjobb själva eller med hjälp av vänner. 

Text: Annika Rådlund   Källa: Ballingslöv

Köksrenovering
64 % använder sig av internet för att göra research inför köksköpet.
47 % funderar på att även renovera annat i huset efter att köksrenoveringen är gjord.
21 % håller fortfarande ett öga på nya kök även efter sin egen köksrenovering.
82 % är så nöjda med sitt köksval att de rekommenderar sitt nya kök till andra.
23 % tror att de behöver ett helt nytt kök igen om 9–12 år.

Kök längst upp: Arclineas kök Convivium, Vedums gröna kök samt och Solid i svart från Ballingslöv 
Köksbild 2: Anno från Tibrokök

Undersökningen har gjorts av Ballingslöv. De 201 personer som har deltagit är mellan 20–50 år och har någon gång under de senaste tre åren köpt och installerat ett nytt kök.

 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår