AlltomBostad
 

Kristallklart -lampor som sticker ut är trendigt

Kristallklart -lampor som sticker ut är trendigt

Under Light and Building-mässan i Frankfurt visades innovativa belysningar, nya lampkollektioner och framtidens trender inom ljusdesign.

Armaturer i en mängd olika stilar i allt från modernt till klassiskt och med olika tekniska lösningar visades upp för hundratusentals intresserade från hela världen som besökte mässan. Runt två tusen (!!) utställare konkurrerade om besökarnas uppmärksamhet.
Light and Building arrangeras i Frankfurt vartannat år och och årets tema var energieffektivitet. Det presenterades lösningar som skär ner energiförbrukningen men samtidigt ökar nivån av komfort. LED-teknik, solceller, elektro-rörlighet och OLED är några av ljustekniker som produktutvecklarna använt sig av.

Stora lampor som drog blickarna till sig var något som många hade i sina montrar. Målgruppen för mässan är inredningsarkitekter, designers, planerare, ingenjörer, hantverkare, handel, arkitekter och industri. Men många besöker även hallarna för att få inspiration till det egna hemmet.

Text och foto: Annika Rådlund

 

Kristallkrona som ett konsthantverk. Aqueria har formen av flera maneter som flyter under en rund spegel. Fiberoptik och halogenlampor lyser upp kristallerna. Preciosa

Färgstarka lampor från Frau Maier.com

Guldglänsande lampkrona.

Utomhusbelysningar i ny design. Lineana och Lineana IPE från Bover. Design Christophe Mathieu

LED-lampor för barnens rum från Philips.

Light and building är världens största mässa för belysning och intelligent hus. Lampan kommer från Carlesso.

 

Bover
Carlesso
Frau Maier
Preciosa
Philips
 

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår