AlltomBostad
 

Låt barnen skapa sitt drömrum

Låt barnen skapa sitt drömrum

Har barnen vuxit ifrån nallarna på tapeterna? Inredaren och populära programledaren Isabelle McAllister peppar och rådgör med barnen innan rummen görs om.

– Inred inte åt dem, utan med dem! De flesta barn har så bra idéer och det märks att det är viktigt för dem att få en hörna hemma som de kan vara med och påverka.

Hon menar att det är viktigt att man börjar med att förklara hur mycket tid och pengar det finns för inredningsprojektet. Är man som förälder ängslig att det ska bli hårresande färger i rummet, kan man ge barnen ett urval färger, tyger eller tapeter som man själv gillar och låta barnen välja utifrån det.

Isabelle McAllisters 3 bästa tips: ·
Låt barnen välja färg eller tapet till en fondvägg. Det kostar inte så mycket och är enkelt att göra om när barnen har tröttnat. Vilket de ibland gör redan innan man har hunnit hem med färgen från butiken!

Låt dem få en egen möbel att göra vad de vill med. Måla, klistra, klippa eller sy fast saker på. Billiga och stabila möbler hittar man på Myrorna eller någon loppis.

 Kuddar, gardiner och lakan tycker de flesta barn är roligt att byta ut, framför allt när de själva har fått välja.

Inredaren och populära programledaren Isabelle McAllister peppar och rådgör med barnen innan rummet får en makeover.

Om man börjar med att skapa ett enkelt tittskåp av en skokartong så kan man redan där välja färger, tyger och eventuellt tema. 500 olika tittskåp på barnens drömrum skapades av föräldrar och barn på förra årets Hem & Villa-mässa. I år är det dags igen, under ledning av populära inredaren Isabelle McAllister.

Simma med snälla delfiner och leta efter den försvunna skatten i den här magiska undervattensvärlden. En hel vägg med spännande händelser och karaktärer i starka färger. Barntapeterna från Walltastic är gjorda i 3D sugs man lätt in i de fantasieggande världarna. En fondvägg kan lätt bytas ut när barnet har tröttnat. 699 kr hos Babyfrog.se.

Låt barnen vara med och välja färger och måla en möbel.
Affisch/flaggspel ur kollektionen Craft my draft by Åsa Kax

Av: Annika Rådlund Källa: Hem -och Villamässan
Foto: Per Dahl, Babyfrog.se och Kax Design

Babyfrog
H
em- och Villamässan
I
sabelle McAllister
K
ax Design

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår