AlltomBostad
 

Leila satsar inredning och vintage

Leila satsar inredning och vintage

Inredningsintresset har alltid varit stort hos kocken Leila Lindholm.  Hittils har hon get ut fem kokböcker och medverkat i ett flertal bak- och matlagningsprogram på TV. Nu satsar hon även på egendesignad köksinredning och på att sälja vintageprodukter som hon väljer ut på sina resor.

Leila Lindholm sammanställde sin egen första receptsamling redan när hon var åtta år. Nu har hon givit ut fem kokböcker, varav tre av dem är bakböcker. Både i böckerna och i matlagningsprogramen på TV så är hon med och väljer ut rekvisita. Hon har en försmak för pasteller, blommigt och amerikanska retroprylar.

I mars i år startade hon en webb-shop med sina första egendesignade textilier, kastruller, slevar, slickepottar och andra köksredskap. Än så länge finns Leila´s General store bara på nätet, men på Hem & Villamässan i Stockholm byggdes det upp en 100 kvadratmeter stor butik.
- Det här är min första fysiska butik men jag hoppas att det kommer att bli riktiga butiker framöver. Det är jag och min man som har startat det här företaget och vi ville börja så här. E-handel är också bra bra för då når det även ut de de som bor på landet, förklarar Leila Lindholm.

Allt i kategorin vintage i hennes utbud är sådant som hon själv har köpt på auktioner och loppisar. Ibland säljer hon saker som har varit med som rekvisita i något av hennes program och de brukar snabbt bli sålda.

- Alla mina textilier för köket och hemmet har jag designat och formgivit själv. Vissa saker har jag produktutvecklat i en stil och design som jag har saknat i svenska butiker.
Hon gillar speciellt sina emaljkollektionen.
- Jag tycker väldigt mycket om emalj, det är billigt och man kan smälta choklad i det över vattenbad.
En annan av hennes favoriiter är slickepotten i silicon.
-Den tål 260-graders värme och den använder jag hela tiden.

Färgerna i butiken är övervägande pasteller men det finns också en del vitt, rött och blått. För barnen finns förkläden, girlanger med traktorer och bulldozers eller hästar, cowboys och olika Cupcake- kit. Hennes bästa tips för barnkalaset är:
-Cupcakes är bra för de kan man förbereda innan och bara lägga på frosting när det är dags, och bjud inte in föräldrarna då blir det så mycket folk!

 

 Text och foto: Annika Rådlund

Leila Lindholmss senaste bok Hello Cupcake, är utgiven på Leilas egna bokförlag. De emaljerade produkterna är tillverkade i Öterrike och har hennes sigill på undersidan.

Färgade glasfat i amerikansk retro- anda, träkavlar och pajform med löstagbar botten.

Cupcake-set med små ballerinor med tyllkjolar.

I cowboyserien finns bland annat girlanger och saker till kalaset. Här en presentpåse som även kan passa stora cowboys och cowgirls.

Leila Lindholm testar butikslivet på Hem & Villmässan i Stockholm. Än så länge finns Leila General store bara på nätet.

Girlanger, cupcake-set, tallrikar och papperssugrör för kalaset.

Alla textilier för köket och hemmet har Leila Lindholm designat och formgivit själv. Här är ett förkläde och en påshållare med rosmotiv.

 

Leila
Leila´s General store

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår