AlltomBostad
 

Lisa Bengtsson dekorerar med växter

Lisa Bengtsson dekorerar med växter

Med julen runt hörnet är det många som funderar på hur de ska dekorera inför den stora högtiden. Valmöjligheterna är oändliga och endast fantasin sätter gränser. Här visar kreatören och designern Lisa Bengtsson hur hon har gått loss med grönska in sitt hem.

Inför årets advent och julfirande har Plantagen låtit krativa Lisa Bengtsson tolka julen utifrån devisen att Julen har traditioner, men inga regler. Att man kan gå utanför de traditionella ramarna för hur julen dekoreras och inreds och skapa ett personligare julmys. Fokus är här på både grön växtlighet och blommor för att skapa både julkänsla med "granliknande växter" men även för att pigga upp med lite färg, som till exempel röd amaryllis.

Lisa Bengtsson skapade ett grönt rum med more is more som tema och skippade lite av de mest traditionella juliga attributen och jobbade iställlet med växter på olika vis.
Grupperingar av gröna växter, blandningar av olikfärgade amaryllis och växter i olika nivåer och storlekar för att skapa dynamik. En enkel krans bunden av murgröna och fjädersparris.

-Detta skapar ett härligt sagolikt rum som får en julig fantasikänsla. Som att gå in i en annan värld – The la Lisa Land, säger Lisa Bengtsson.

Lisa Bengtsson i sin frodiga gröna rum med växter både på fönsterbläcket och på golvet.

Grönt är skönt, plantera både i korgar och i blomkrukor.

Girlanger och kransar i grönt.

Amaryllis lämpar sig även bra som snittblomma i vas.

Hyacint under glaskupa blir som ett eget litet växthus samtidigt som det är dekorativt.

Ljuslyktor i julens färg glimmar fint i vintermörkret.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Plantagen

Vår policy för datahantering, integritet och cookies

Genom att surfa vidare på vår hemsida och använda våra tjänster så godkänner du till att vi samlar in data om dina besök. I vår integritetspolicy förklarar vi vilken data vi samlar in, varför vi samlar in den och vad vi använder den till. Läs mer...

OK, jag förstår